У Дніпропетровську затримали двох учасників мітингу проти фальсифікації виборів

07 листопада 19:20

У Дніпропетровську затримали двох учасників акції протесту проти фальсифікації результатів виборів за «несанкціоноване проведення мітингу». В опозиції стверджують, що повідомлення про мітинг було подано до міськради відповідно до вимог закону.

 

Міліція затримала в Дніпропетровську депутата Самарської районної ради від "Фронту змін" Андрія Соколова та активіста Віктора Орла, учасників безстрокової акції протесту проти фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради України.

Як повідомили в "Батьківщині", затриманих доставили в Кіровський райвідділ Дніпропетровського МУ ГУМВС України в Дніпропетровській області. Міліція інкримінувала затриманим несанкціоноване проведення мітингу.

"Ми повинні представити повідомлення, що захід проводитиметься. Нами було подано повідомлення про його проведення в міськраду відповідно до вимог закону. Право на проведення мирних акцій передбачено Конституцією України. Ми вийшли висловити свою громадянську позицію виключно в мирному форматі", - сказав начальник юридичного департаменту Дніпропетровського обласного виборчого штабу об'єднаної опозиції Артем Фісунов.

У міліції стверджують, що повідомлення про її проведення акції міська рада не отримував. Співробітники міліції склали протокол про адміністративне правопорушення.

У свою чергу, суд Кіровського району Дніпропетровська інкримінував Соколову і Орлу порушення правил проведення мітингу і призначив покарання у вигляді попередження.

У середу на вході в центральний парк імені Глоби почалася безстрокова акція протесту проти фальсифікацій результатів виборів до Верховної Ради України. Акція проходить під гаслом "Сьогодні вкрали твій голос - завтра вкрадуть твою свободу!". В акції беруть участь активісти об'єднаної опозиції "Батьківщина", члени громадських організацій, жителі міста. Акція триватиме, доки ЦВК не визнає переможцями опозиціонерів-мажоритарників у спірних округах. Активісти акції роздають перехожим листівки із закликами приєднатися до акцій за чесні вибори. !zn

Читайте також:

Яценюк закликав мітингувати біля ЦВК до оголошення результатів виборів

Опозиція подала в суд на ЦВК

Тимошенко вимагає не допустити перевиборів у сфальсифікованих округах

Янукович доручив Генпрокуратурі розібратися з порушеннями на виборах

Верховна Рада зможе працювати без п'яти депутатів з проблемних округів