У Держдепі США стурбовані тиском на ЗМІ в Україні

16 липня 09:54

Тиск на засоби масової інформації в Україні, що посилився, викликає велику стурбованість у зовнішньополітичному відомстві США.

 

Про це заявив заступник помічника держсекретаря США, один з керівників Бюро державного департаменту США з питань демократії, прав людини та праці, що відповідає, зокрема, за регіон Європи, Центральної та Східної Азії Томас Мелія в інтерв'ю DT.UA.

«Очевидно, що відбулося посилення тиску на опозиційно й незалежно налаштовані засоби масової інформації. І це також викликає велику стурбованість, бо, безумовно, звужує простір для політичних дискусій і можливість для виборців побачити весь спектр політичних поглядів», - сказав Т. Мелія.

«Схоже, тепер ЗМІ мають набагато більше візитів до себе, наприклад із податкової адміністрації, ніж це було раніше. Також тепер важче залучати рекламодавців, що дуже важливо для незалежного розвитку ЗМІ. Навіть може не йтися про насильство над журналістами (хоча ми знаємо й пам’ятаємо про ще не до кінця розслідувані справи щодо насильства над журналістами), проте і без цього інколи буває достатньо економічного та адміністративного тиску, щоб звузити можливості свободи преси», - заявив високопоставлений американський дипломат.

Детальніше читайте в інтерв'ю Тетяни Силіної з Т. Меліей у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».