У Черкасах «молодчики» і «Беркут» знесли наметове містечко захисників української мови (відео)

06 липня 16:20

У Черкасах невідомі в формі прибиральників комунальних служб, схожих на «молодчиків у віці приблизно по 22 року», у супроводі спецпідрозділу «Беркут» знесли наметове містечко захисників української мови. Але через півгодини опозиціонери встановили вцілілі намети і продовжують акцію.

 

У Черкасах невідомі особи в формі прибиральників комунальних служб у супроводі спецпідрозділу "Беркут" знесли наметове містечко на центральній площі, встановлене об'єднаною опозицією на знак протесту проти мовного закону. Про це повідомили в прес-службі Черкаської міської організації ВО «Свобода».

Знесення почалося сьогодні близько 14.00. Спочатку судова виконавча служба намагалася здійснити «свій рейдерський наступ за допомогою бандитів у погонах», але цей пресинг, який тривав близько години і супроводжувався розмовами на підвищених тонах і штовханиною, учасники наметового містечка відбили, відтіснивши і заспокоївши нападників. Зрозумівши, що не впораються, ті викликали автобус «беркутівців».

У ВО «Свобода» зазначають, що "хоча молодь з наметового містечка зареєструвала нове повідомлення про акцію в міській раді, це не зупинило нападників, навіть незважаючи на те, що «свободівський» намет стояв на зупинці, а самі протестувальники, які проводили політичну агітацію, мали при собі зареєстроване і чинне повідомлення міської ради".

«На прохання пред'явити документи так звані «представники комунальної служби» заявили, що нібито забули їх у машині. Насправді молодчикам у віці приблизно по 22 року видали робочу форму прибиральників і дали по кілька сотень гривень», - заявляють захисники української мови.

Також підкреслюється, що «на заклик до людей у ​​погонах зафіксувати пошкодження та викрадення наметів і припинити беззаконня працівники міліції ніяк не відреагували».

Через півгодини опозиціонери встановили вцілілі намети і продовжують акцію. !zn

Читайте також:

Томенко вимагає розслідувати, як приймало мовний закон «організоване злочинне угруповання»

Під час сутичок біля Українського дому постраждало 27 міліціонерів


Прокуратура порушила чотири кримінальні справи через побитих під Українським домом міліціонерів