У БЮТ вважають, що Азарова може змінити хтось із сім'ї Януковича

04 грудня 05:13

У БЮТ вважають, що відставка Азарова - це офіційне завершення ери «папередників». За словами народного депутата від БЮТ Остапа Семерака, новим прем'єром може стати хтось із родини Януковича.

 

Звільнений прем'єр Микола Азаров навряд чи буде знову призначений на посаду голови Кабінету Міністрів. Таку думку озвучив депутат від БЮТ Остап Семерак в ефірі телеканалу ТВі.«Відставка Азарова - це офіційне завершення ери «папередників». Навіть якщо буде призначений Азаров, його попередником буде він сам», - заявив в ефірі каналу TBi народний депутат від БЮТ Остап Семерак.За його словами, «опозиції вдалося показати, що уряд Азарова поводив себе вкрай не по-державному». «Такої корупції, яку розвели за час правління Азарова, ще не було», - додав він.

- Янукович хоче підбирати новий Кабмін під конкретного прем'єра

«Будь-який уряд після парламентських виборів йшов у відставку. І, зрозуміло, що Янукович потрапить в досить смішну ситуацію, якщо він відставив Азарова і внесе його в списки через тиждень. Азаров, очевидно, не буде прем'єром. Очевидно, буде якесь нове ім'я. І, швидше за все, це буде хтось із сім'ї Януковича», - підкреслив бютівець.Нагадаємо, 3 грудня Віктор Янукович прийняв відставку Кабінету міністрів України на чолі з прем'єром Миколою Азаровим.Як повідомляло ZN.UA, на засіданні Кабміну 19 листопада Микола Азаров оголосив, що подав президентові подання про звільнення міністрів, обраних народними депутатами на парламентських виборах. Він уточнив, що згадані у поданні члени уряду продовжать виконувати свої обов'язки, поки глава держави не вирішить їхню подальшу долю.У Партії регіонів новий склад уряду напряму пов'язують із новим форматом парламентської більшості.Відзначимо, що парламентські вибори-2012 не передбачають обов'язкової відставки уряду. Однак низка міністрів були кандидатами в депутати, а прем'єр Микола Азаров очолював партійний список Партії регіонів.Народними депутатами обрані, зокрема прем'єр Азаров, віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, віце-прем'єр-міністр транспорту і інфраструктури Борис Колесніков, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.Згідно із законодавством, обрані народними депутатами особи для отримання депутатського мандата повинні в 20-денний термін (до 3 грудня) надати в ЦВК документи про звільнення з попереднього місця роботи.За інформацією ЗМІ, на час, що залишився до обрання нового складу Кабінету міністрів, виконувати обов'язки глави уряду буде перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський. !znЧитайте також:

Азаров побив прем’єрський рекорд Тимошенко

Азаров, незважаючи на відставку, продовжить «служити на благо України»У Партії регіонів офіційно підтвердили кандидатуру Арбузова на посаду прем’єраКабмін Азарова відправлений у відставку