У БЮТ впевнені, що Кличко переплутав коаліційну угоду з пропозиціями від ПР і КПУ

18 жовтня 10:37

Запропонований Об'єднаною опозицією документ носить виключно ідеологічний характер і не містить будь-яких пропозицій про поділ влади. Народний депутат (БЮТ-Б) Сергій Соболєв впевнений, що Кличко навіть не читав коаліційну угоду.

 

Судячи з форми відмови Віталія Кличка від підписання коаліційної угоди з Об'єднаною опозицією «Батьківщина» і партією «Свобода», він взагалі не читав її текст. Таку думку висловив народний депутат (БЮТ-Б) Сергій Соболєв.

«Пояснюючи причини відмови, Кличко згадав, що не хоче заздалегідь ділити посади. З чого випливає, що він навіть не читав тексту угоди: там ані слова про посади. Може, переплутав? Може, це регіонали з комуністами йому поділити посади пропонували?» - сказав він.

За словами депутата, запропонований документ - виключно ідеологічний і не містить будь-яких пропозицій про поділ влади.

«Він лише позначає ряд конкретних реформ, які сили зобов'язуються провести. По-перше, закон про імпічмент президента - і не будь-якого, а саме Януковича, по-друге, закон про відкликання депутатів, по-третє, про введення кримінальної відповідальності за голосування чужими картками. Далі звільнення політв'язнів, пенсійна реформа, податкова реформа, закон про мови, мораторій на продаж землі. Під більшість цих пунктів вже є готові, добре опрацьовані законопрокти», - стверджує він ..

За його словами, текст документа був переданий представникам «УДАР» ще минулого тижня. Чому Кличко з ним не ознайомився, народний депутат не знає.

Нагадаємо, глава Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк 17 жовтня надіслав листа лідеру партії «УДАР» Віталію Кличку, в якому закликав разом з ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» підписати політичну угоду про коаліцію демократичних сил у Верховній Раді VII скликання.

У листі Яценюк наполягав на тому, щоб Кличко оголосив про рішення своєї партії щодо коаліції протягом двох днів - до 19 жовтня.

У відповідь партія «УДАР» запропонувала Об'єднаній опозиції підписати політичну угоду про створення коаліції у Верховній Раді після виборів. !zn

Читайте також:

Партія регіонів готова створити більшість у новому парламенті разом з «УДАРом» та КПУ

Кличко не погодився на пропозицію «Батьківщини»: Спочатку вибори - потім коаліція

Об'єднана опозиція дала Кличку два дні на роздуми

Об’єднана опозиція звинуватила «УДАР» в неузгодженні мажоритарників

В «УДАРі» заявили, що «Батьківщина» лише на 30% виконала домовленості щодо погодження кандидатів