У «Батьківщині» відреагували на передвиборчі обіцянки Януковича

07 березня 16:28

Опозиція називає обіцянки Януковича підвищити пенсії та виплатити 1 тис. грн вкладникам Ощадбанку СРСР передвиборними «подачками».

 

У партії «Батьківщина» вважають нові соціальні ініціативи президента Віктора Януковича «показовою передвиборчою акцією».

«Уряд Януковича замість повсякденної кропіткої роботи з підвищення соціальних стандартів, влаштовує показову передвиборчу акцію. У переддень парламентських виборів влада роздасть 7 мільярдів, але після виборів забере у людей з лихвою, в кілька разів більше, так само як це вони зробили після президентських виборів», - наголошується в повідомленні прес-служби «Батьківщини».

«Спочатку вони недоплачують пенсіонерам, лікарям та вчителям, чорнобильцям, афганцям, дітям війни. Забирають у них рішеннями Конституційного суду та Кабміну законні пільги, аби накопичити бюджетні кошти перед виборами, щоб потім вкинути їх громадянам як подачку перед голосуванням і видати цей аврал за свою велику турботу про людей», - наголошується в повідомленні.

Як зазначили в «Батьківщині», протягом двох років пропрезидентська більшість цілеспрямовано відмовлялася підвищувати соцстандарти, і лише за півроку до чергових виборів почала робити вигляд, ніби піклується про простих людей.

У «Батьківщині» переконані, що «люди цього разу вже не повірять черговим побрехенькам про «покращення життя вже сьогодні», і адекватно оцінять, що ініціативи Януковича – від лукавого».

При цьому в партії підкреслили, що анонсованих главою держави виплат недостатньо, оскільки вони навіть не перекривають збитків людей від підвищення цін, яке відбулося за два роки президентства Януковича.

Як повідомлялося, в середу, 7 березня, на розширеному засіданні Кабінету міністрів президент України Віктор Янукович озвучив низку соціальних ініціатив, серед яких: компенсація до кінця року вкладів в Ощадбанку в розмірі 1 тис. грн; підвищення з 1 травня в середньому на 100 грн пенсії тим, хто вийшов на пенсію до 2008 року; початок роботи з 1 травня програми іпотечного кредитування для придбання доступного житла під 2-3% річних строком на 10-15 років тощо. !zn

Читайте також

На реалізацію ініціатив Януковича потрібно мінімум 16 млрд грн

Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборні «хабарі» виборцям

Янукович доручив відновити виплати «Юлиної тисячі» вкладникам Ощадбанку СРСР


Янукович зробив пенсіонерам подарунок до виборів: наказав підвищити пенсії мінімум на 100 грн