У американських неонацистів з'явився перший лобіст в органах влади США

14 квiтня 14:32

Представник неонацистів має намір лобіювати питання, пов'язані з правами людини, охороною здоров'я та імміграцією. Що стосується "чистоти раси", то навмисно піднімати цю тему Боулз не планує.

 

Американська нацистська партія (American Nazi Party, ANP) зареєструвала свого першого лобіста в органах влади США. Про це пише газета Конгресу The Hill.
55-річний Джон Боулз був зареєстрований як лобіст секретаріату Сенату і Палати представників Конгресу США. З офіційних документів виходить, що Боулз планує боротися за "дотримання політичних прав і рівний доступ громадян до виборчого процесу". Представника неонацистів хвилює те, що його однодумцям не дають боротися за виборні посади.
"Конгресмени завжди говорили, що вони відкриті для інших точок зору, - зазначив Боулз в інтерв'ю The Hill. - Я сподіваюся, що подібні заяви не виявляться блефом".
Також представник неонацистів збирається лобіювати питання, пов'язані з правами людини, охороною здоров'я та імміграцією. Що стосується "чистоти раси", то навмисно піднімати цю тему Боулз не планує.
У 2008 році Боулз висував свою кандидатуру на виборах президента США. Хоча в офіційних джерелах даних про це немає, але за повідомленнями американських ЗМІ, Боулз представляв Націонал-соціалістичний рух. Зараз політик відмовився від соціалістичної складової своєї ідеології, тому що американці, за словами Боулза, погано розуміють, що таке соціалізм.
Реєстрація в якості лобіста дозволить Боулзу проводити офіційні зустрічі у Вашингтоні, зустрічаючись з представниками як законодавчої, так і виконавчої гілок влади.
Американська нацистська партія була заснована в 1959 році. Її перший лідер Джордж Лінкольн Рокуелл (George Lincoln Rockwell) в 1967 році був убитий однопартійцем. Політична платформа ANP заснована на расистських і нацистських принципах, запереченні Голокосту, а також "вірності" Конституції США в варіанті батьків-засновників. !zn
Читайте також: