У Василькові з'явився фальшивий опозиційний кандидат в мери

06 травня 13:31

У Васильківський виборчком була подана кандидатура в мери нібито від "УДАРу". У політсилі заявляють, що єдиним кандидатом від політсили є Сергій Сабов, а інші подання від імені партії є незаконними і фальшивими.

 

В місті Васильків Київської області створений клон партії "УДАР" і фальшивий кандидат у мери від цієї політсили. Про це йдеться у заяві Київської обласної організації партії.

За інформацією "УДАРу", депутат Васильківської міськради Сергій Сабов "є єдиним легітимним кандидатом на позачергових виборах міського голови Василькова, поданих місцевим осередком партії у відповідності з вимогами чинного законодавства".

"Будь-які інші подання від імені партії є незаконними і виборчими спекуляціями влади з метою усунення основного конкурента від опозиції", - зазначили в партії.

За їхніми словами, кандидатуру Сабова "підтримали й інші опозиційні політичні сили Київщини, зокрема ВО "Батьківщина" і ВО "Свобода".

В "УДАРі" відзначають, що напередодні виборчого процесу у Василькові в місцевому осередку партії відбулися кадрові зміни, про що були повідомлені територіальні органи юстиції. Однак рішення про перереєстрацію місцевої організації партії свідомо затягувалося, щоб створити юридичну колізію і таким чином забезпечити існування в місті Василькові "клону" партії "УДАР".

"Люди, які подали іншу кандидатуру нібито від Васильківського осередку "УДАРу", ніякого стосунку до партії не мають, оскільки були ще два місяці тому виключені з партії. Тепер вони фактично стали співучасниками злочинних дій, порушень виборчого законодавства та підробки документів. Виборчий процес у Василькові починається з брудних технологій", - зазначили в партії.

"Ударівці" мають намір у судовому порядку домагатися реєстрації Сабова як єдиного кандидата від опозиційних сил і оскаржити рішення Васильківської міської виборчої комісії в Київському окружному адміністративному суді.

"Партія регіонів, яка стрімко втрачає підтримку, зокрема, в Київській області, спочатку намагалася відстрочити вибори у Василькові і відмовлялася голосувати за їхнє призначення в парламенті. Потім, коли під тиском опозиції вибори таки призначили на червень, влада вдалася до розробки інших сценаріїв їхнього зриву", - зазначили в "УДАРі". Партія буде звертатися і до ЦВК з вимогою скасувати незаконне рішення Васильківського виборчкому. !zn

Читайте також:

Верховна Рада призначила позачергові вибори у Василькові та Алчевську

У КВУ вважають, що влада проводить вибори там, де їй вигідно