У Тимошенко з'явилися свої свідки в справі Щербаня: суд допитає Кужель

04 березня 18:06

7-го березня на прохання захисту Тимошенко відбудеться допит народного депутата від фракції "Батьківщина"Олександри Кужель.

 

Народного депутата Олександру Кужель (фракція "Батьківщина") буде допитано як свідка з боку захисту в кримінальному провадженні в справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

"Є рішення по Кужель. Якщо я не помиляюся, 7-го числа відбудеться допит свідка Олександри Кужель, який проводиться на прохання захисту", - повідомив захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко 4 березня.

Раніше 4 березня Печерський райсуд Києва завершив допит колишнього губернатора Донецької та Сумської областей Володимира Щербаня у рамках досудового розслідування у справі про вбивство депутата Щербаня. Допит тривав близько шести годин.

У ході допиту Володимир Щербань звинуватив колишніх прем'єр-міністрів Павла Лазаренка і Тимошенко в організації вбивства Щербаня через конфлікт бізнес інтересів.

Як повідомлялося, офіційні підозри в організації цього злочину було вручено екс-прем'єрові Тимошенко.

Член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських. !zn

Читайте також:

Щербань знав, що його розстріляють через Лазаренка, - свідок

Тимошенко відмовилася від етапування і участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Свідок у справі Щербаня мовчав, бо боявся за своє життя