У Тернополі свободівці прорвалися до губернатора і вимагають притягнути його до відповідальності

27 лютого 11:01

Депутати від "Свободи" силою прорвалися в заблоковане "Беркутом" приміщення Тернопільського економічного університету, де повинна була відбутися виїзна колегія облдержадміністрації.

 

У Тернополі обласна організація ВО "Свобода" з 26 лютого почаала безстрокову акцію протесту "Хоптяна – до відповідальності!".

На думку свободівців, голова обласної адміністрації Валентин Хоптян, який одночасно є головою облорганізації Партії регіонів, очолює процес блокування роботи обласної ради.

Акція протесту почалася з того, що депутати обласної ради та народні депутати від "Свободи" силою прорвалися у заблоковане "Беркутом" приміщення Тернопільського економічного університету, де повинна була відбутися виїзна колегія облдержадміністрації.

Пройшовши в залу, депутати закликали керівників обласних і районних закладів "відмовитися від співпраці з злочинцями, не терпіти приниження і ганьбу з боку корупціонерів і хабарників, долучитися до захисту інтересів суспільства і відновлення законності". Голова облдержадміністрації непомітно покинув засідання колегії.

"Голова облдержадміністрації знищує конституційне право людей бути обраними", - заявив голова обласної організації "Свободи" Володимир Стаюра на засіданні колегії облдержадміністрації.

Саме тому, заявив свободівець, обласна рада не може прийняти важливі рішення, як наприклад, обласний бюджет на 2013 рік, створити обласний центр екстреної медичної допомоги та багато іншого.

Народні депутати від "Свободи" Олег Сиротюк і Михайло Головко ініціювали у Верховній Раді створення тимчасової слідчої комісії, яка повинна розслідувати наслідки діяльності Тернопільської облдержадміністрації під керівництвом Валентина Хоптяна.

Як повідомляло ZN.UA, члени обласної виборчої комісії від Партії регіонів, КПУ і Народної партії неодноразово ігнорували засідання комісії, щоб прийняти рішення про заміщення 19 депутатів облради, що вибули, (16 із них - від ВО "Свобода") і визнання обраними нових. !zn

Читайте також:

Тернопільська облрада знову не змогла поповнитися 19 депутатами

Свободівець, оштрафований за вивішування прапора УПА, оскаржив рішення суду