У "Свободі" назвали тих, хто може поборотися за мерство замість Кличка

12 березня 12:01

У "Свободі" запевнили, якщо Кличко відмовиться від висунення себе кандидатом в мери Києва, для участі у виборах, в опозиції є гідні кандидати.

 

Парламентська опозиція має цілий ряд кандидатів на участь у виборах мера Києва на той випадок, якщо голова парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко відмовиться висувати свою кандидатуру. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив народний депутат ("Свобода") Андрій Іллєнко.

"Є Олександра Кужель, В'ячеслав Кириленко, Микола Томенко, Петро Порошенко. Лідери політичних сил домовляться, не хвилюйтеся", - зазначив він.

Він додав, що одна з кандидатур опозиції буде виставлена у разі якщо голова фракції "УДАР" відмовиться балотуватися на посаду київського міського голови. Також Іллєнко повідомив, що "Свобода" зверталася до Кличка з проханням визначитися зі своїм рішенням з цього питання.

"Я переконаний, що опозиція повинна висунути єдиного кандидата від об'єднаних сил опозиції на посаду міського голови Києва", - сказав політик.

Як повідомлялося, Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з посади мера столиці. Київрада прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера і поклала тимчасове виконання повноважень міського голови на секретаря міськради Галину Герегу. Герега, у свою чергу, 19 липня минулого року звернулася до Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці. Парламент поки не розглядав це питання.

21 лютого народні депутати від "Батьківщини" і "Свободи", обрані за одномандатними округами Києва, підписали спільну заяву із закликом до лідера "УДАРу" Віталія Кличка визначитися до 1 березня з рішенням про балотування у мери столиці. !zn

Читайте також:

Соцопитування показало відсутність у Кличка конкурентів на виборах мера Києва

Комітет Ради запропонував призначити вибори мера Києва і депутатів міськради на 2 червня

Кличко визначиться з балотуванням в мери Києва після визначення дати виборів