У справі Щербаня допитають приголубленого прокуратурою екс-помічника Лазаренка

16 квiтня 14:24

У суді справи Щербаня виступить одіозний свідок, який давав свідчення про близькі відносини, у яких нібито перебувала Юлія Тимошенко з Павлом Лазаренком. В екс-прем'єра назвали це "повним беззаконням".

 

19 квітня суд у справі про вбивство Євгена Щербаня допитає колишнього помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка. Раніше прокуратура відмовилася розслідувати можливу причетність Кириченка до вбивства Щербаня, хоча на цьому наполягав захист Юлії Тимошенко.

На засіданні суду 16 квітня судовий розпорядник вручила повідомлення про допит Кириченка адвокатам Тимошенко. Захисник екс-прем'єра Сергій Власенко вже назвав ці дії "повним беззаконням".

Як відомо, в лютому цього року захист Юлії Тимошенко звернулася у Генеральну прокуратуру із заявою, в якій вимагала провести розслідування причетності помічника Павла Лазаренка Петра Кириченка до вбивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.

Заява захисту Юлії Тимошенко базувалася на свідченнях допитаного в суді свідка Сергія Зайцева, який підтвердив, що оплату кримінальному авторитету Матросу за вбивство здійснював Петро Кириченко."Якщо вірити свідченням цього свідка, то людиною, яка замовила і оплатила вбивство, є Петро Кириченко", - заявив адвокат Сергій Власенко.

Однак Генпрокуратура відмовилася від розслідування можливої причетності Петра Кириченка до вбивства Євгена Щербаня.

- Печерський суд закрив кримінальні справи проти ключового свідка у справі Щербаня

Як повідомляло DT.UA, Петро Кириченко проходив обвинуваченим у справі Павла Лазаренка. У 1995-1996 рр. були порушені кримінальні справи за статтями: 91-ша, частина 5 - заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою з групою осіб; і 206-я частина 1 - незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї.

У 2012 році Печерський суд закрив кримінальні справи проти Петра Кириченка і зняв арешт з його майна. Сталося це незабаром після того, як у справі про вбивство донецького бізнесмена Євгена Щербаня з'явилися його свідчення про близькі відносини, у яких нібито перебувала Юлія Тимошенко з Павлом Лазаренком. !zn

Читайте також:

ГПУ відмовилася розслідувати причетність до справи Щербаня помічника Лазаренка

Бізнес-партнер Щербаня стверджує, що вбивство замовили Кучма і Лазаренко

Свідок у справі Щербаня стверджує, що Тимошенко заплатила за вбивство 3 млн доларів