У Раді знайшли 37 регіоналів-сумісників, яких можна позбавити мандата

01 березня 19:42

Рух "Спільна справа" хоче позбавити мандатів за сумісництво Ківалова, Колесніченка, Богословську та інших.

 

Громадянський рух "Спільна справа" звернвся до віце-спікера Руслана Кошулинського із закликом скористатися своїм правом і звернутися до суду з позовом про позбавлення депутатських повноважень 37 регіоналів-"сумісників".

У загальному переліку - такі депутати, як Сергій Ківалов, Вадим Колесніченко, Інна Богословська, Ірина Бережна та інші, повідомили у прес-службі руху.

Зокрема, як розповів координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк, Ківалов досі не втратив своє свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю № 608, видане Одеською кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури ще в 1997 році.

"Вадим Колесніченко, який має таке саме свідоцтво № 413, видане в Ялті 31.03.1995 КДКА Автономної республіки Крим. І адвокатесса Інна Богословська, свідоцтво № 459 від 28.02.1994 видане Харківською обласною КДКА. У цьому ж переліку Ірина Бережна, яка досі залишається приватним нотаріусом, номер свідоцтва № 5048, регіон - Київ. Долучається до колег-сумісників і Артем Щербань, Олександр Янукович, який незаконно суміщає депутатський мандат з посадою фіндиректора компанії "Укрнафта", - розповів Данилюк.

Він підкреслив, що вся інформація була отримана виключно законним шляхом з відкритих джерел - єдиних реєстрів адвокатів, нотаріусів і керівників підприємств, установ і організацій.

Нагадаємо, Вищий адмінсуд розпочав провадження за позовом спікера ВР Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень члена фракції "Батьківщина" Сергія Власенка. Засідання у справі призначено на 5 березня.

Позов мотивовано тим, що Власенко поєднує депутатську діяльність з адвокатською. Разом з тим, 22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву до Ради адвокатів України про скасування його адвокатського свідоцтва, щоб не було підстав для будь-яких політичних інсинуацій".

При цьому Власенко впевнений, що він зможе продовжувати захищати екс-прем'єра Юлію Тимошенко. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів відповіли з приводу Власенка: регіонала Веревського теж можуть позбавити мандата

Фракція ПР має намір очиститися від прогульників: позбутися мандата може навіть Юра Єнакієвський

Рибак не буде відбирати посвідчення у позбавлених мандатів депутатів

У Конституційний суд надійшло подання про позбавлення мандатів Балоги і Домбровського