У Раді кажуть про посилення санкцій ЄС проти Росії у разі невиконання рішення суду ООН

20 квiтня 16:37

Гопко стверджує, що невиконання рішення Міжнародного суду ООН вдарить по іміджу Росії.

 

Глава комітету Верховної Ради по закордонних справах Ганна Гопко вважає, що недотримання Росією рішення Міжнародного суду ООН може стати приводом для посилення європейських санкцій. Крім того, Гопко переконана, що такі дії Росії стануть ударом по її міжнародному іміджу.

Читайте також: Невідомі зламали Twitter DT.UA
Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав розгляд позову України, що вимагає притягнути до відповідальності Росію "за підтримку терористів" на сході України та за дискримінаційні дії в Криму.

Україна звинувачує Росію в порушенні двох конвенцій ООН, учасниками яких є обидві країни - міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму у зв'язку з підтримкою терористів в Донбасі, та міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації у зв'язку з порушенням прав та переслідування кримських татар та українців на півострові.

19 квітня Міжнародний суд ООН в Гаазі відмовив у тимчасових заходи проти Росії за позовом України щодо фінансування тероризму в Донбасі і порушення прав людини в анексованому Криму. Зокрема, суд вирішив, що відповідно до Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму, підстав для цього немає.

В той же час, Суд погодився введення тимчасових заходів у питанні дискримінаціїнаціональних меншин у Криму.

Детальніше про важливість рішення Міжнародного суду ООН читайте в статті Володимира Кравченка "Україна vs Росія: перший раунд - розвідка боєм" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".