У ПР вважають поки неможливим звіт Пшонки щодо справи Щербаня

31 сiчня 16:44

У Партії регіонів розцінили вимогу опозиції заслухати звіт у справі про вбивство Євгена Щербаня як "тиск на ГПУ".

 

Верховна Рада може розглянути звіт генерального прокурора Віктора Пшонки у справі про вбивства Євгена Щербаня тоді, коли у справі буде ухвалено рішення суду, заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Якщо б вже було якесь рішення суду, тоді це могло б стати темою для обговорення у парламенті", - сказав Олійник, коментуючи ініціативу опозиції про створення тимчасової слідчої комісії для висловлення недовіри генпрокурору.

Розгляд у парламенті справи, матеріали якого передані в суд, він розцінив як спробу чинити тиск на ГПУ.

"Коли Генеральна прокуратура заявляє, що у них є достатньо матеріалів і доказів для того, щоб висунути звинувачення і справу передають до суду, то я вважаю, що парламент не повинен чинити тиск на Генпрокуратуру", - сказав Олійник, цитує прес-служба ПР.

На його думку, вимагаючи звітності Генпрокуратури, опозиція затягує передачу кримінальної справи проти Юлії Тимошенко в суд і може порушити таємницю слідства.

Нагадаємо, 18 січня генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що Юлії Тимошенко вручено офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

Якщо її провина буде доведена, Тимошенко загрожує довічне ув ' язнення.

Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року.

Зараз депутати від опозиції збираються підписи за те, щоб розглянути питання про висловлення недовіри генеральному прокурору. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура знайшла живих свідків у справі про вбивство Щербаня

У ПР упевнені, що справа Щербаня буде кінцем політичної кар'єри Тимошенко

Кузьмін не бачить політичних репресій у кримінальних справах Тимошенко

Регіонали хочуть судити Тимошенко в прямому ефірі