У ПР вважають перевибори маячнею, але готові брати в них участь

12 лютого 14:50

Представники парламентської більшості готові до нових виборів, і якщо необхідно буде прийняти такий закон, вони приймуть навіть в умовах заблокованої Ради.

 

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов називає нісенітницею можливість проведення дострокових парламентських виборів, але запевняє, що очолювану ним фракцію, як і Партію регіонів в цілому, такий перебіг подій не лякає, і вони готові до цього.

"Якщо виникне ситуація безвиході (ми вважаємо взагалі, що це маячня - коли вибори проводити), але вони нас не лякають. Якщо виникне ситуація, що треба йти на нові вибори, то, ймовірно, доведеться міняти систему голосування, і йти на ці вибори. Але я ще раз кажу - це не наша позиція. Це позиція, на яку штовхають нас представники опозиційних фракцій. А, враховуючи, що безвихідних ситуацій не буває, значить, ми будемо розглядати всі питання", - сказав він.

За його словами, в Партії регіонів не розглядалися такі питання, а він лише озвучив ті думки, які сьогодні існують серед депутатів.

На питання, яким чином можна буде забезпечити проведення виборів в умовах непрацюючого парламенту, якщо таке питання дійсно назріє, Єфремов відповів, що "у Партії регіонів немає жодних проблем, якщо виникне питання щодо нових виборів"."У нас немає якогось страху чи ще чогось з цього питання. Якщо потрібно буде для того, щоб налагодити систему роботи політиків у державі, ми на це підемо",- сказав він.

На його переконання, люди, які жодного разу не обиралися у парламент, і не працювали в парламенті, і є "недоговороздатними", таких людей не можна обирати у Верховну Раду.

Єфремов заявив, що у Партії регіонів не виникає сумнівів, як це забезпечити. "Я думаю, якось один закон ми проголосуємо. Ми не раз демонстрували, але ми не хотіли б повертатися в ту епоху. Але якщо це виникне, то ми це забезпечимо, і зробимо це дуже оперативно",- сказав він.

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що 5 лютого почався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після закінчення якого президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього парламенту.

Нагадаємо, блокування Верховної Ради триває з 5 лютого. Опозиція не дала відкрити другу сесію ВР 7-го скликання, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Представники парламентської більшості вважають, що опозиція провокує їх на силовий сценарій розблокування парламенту, проте поки вони цей варіант не розглядають. !zn

Читайте також:

У ПР заявили, що тиждень блокування парламенту обійшовся українцям в 11,5 млн грн

Партія регіонів запропонувала опозиції перемир'я

Опозиція впевнена, що якщо розблокувати Раду, вона все одно не запрацює

Опозиція може розблоковувати Раду, якщо буде обговорюватися важливий законопроект