У ПР визнали, що без опозиції їм не обійтися

04 квiтня 11:52

Представники Партії регіонів не будуть голосувати без участі опозиції за закони про євроінтеграцію України.

 

Якщо депутати від Компартії не підтримають закони про євроінтеграцію України, більшості доведеться шукати компроміс з представниками опозиції. Про це на засіданні парламентської більшості заявив депутат Партії регіонів Микола Рудьковський.

"Ми повинні переступити через всі політичні умови і почати працювати. Давайте ми як більшість запропонуємо опозиції провести збори депутатів, так само, як ми тут проводимо, у сесійній залі, без камер, і дамо можливість і спробуємо переконати рядових депутатів, і знайти рішення щодо розблокування (Ради)", - сказав він.

"По-друге, ми можемо почати роботу і в цьому приміщенні, але ми повинні запросити всіх інших депутатів, позафракційних, для того, щоб вони могли взяти участь в обговоренні тих рішень, які ми будемо приймати, і мали можливість висловити свою позицію", - додав Рудьковський.

"Те, що сказав керівник нашої фракції, я поділяю, те, що нам потрібно до кінця травня прийняти євроінтеграційні закони. Це для нас і України дуже важливо, щоб ми стали частиною євроінтеграційного ринку", - відзначив він.

"Але давайте ми тоді запитаємо наших партнерів-комуністів, чи вони проголосують за ці закони. Якщо ні, то нам треба знайти компроміс з частиною людей, які ці закони підтримають, яких у цій залі немає", - підкреслив Рудьковський.

У свою чергу голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що парламентська більшість не буде голосувати за законопроекти щодо євроінтеграції без опозиції.

Депутат від Партії регіонів Інна Богословська запропонувала на засіданні змінити склад Комітету з європейської інтеграції, оскільки опозиція зірвала засідання комітету". "Для того, щоб вчасно прийняти проекти, необхідні для євроінтеграції", - пояснила вона.

У свою чергу Єфремов заявив, що розглядати це питання не треба."Я прошу Інну Богословську зняти свою пропозицію, і колезі, який розумів те ж саме раніше, теж. Пояснюю, чому ми тут зібралися - не ділити портфелі в комітетах, а ми тут зібралися для того, щоб прийняти необхідні закони для нашої держави", - зазначив депутат.

"Друге, ми чесно і сумлінно відпрацювали питання з представниками опозиції і у нас є узгоджений документ з цього питання. Мені не хотілося б, щоб ми якимось чином підводили наших колег з парламенту і голосували без їхньої участі з даного питання. У нас там немає ніяких проблем. У нас є узгоджений документ, і я думаю, що ми вийдемо на спільну роботу і спільно його проголосуємо", - підсумував глава фракції.

Як відомо, 4 квітня 244 депутати зібралися на виїзному засіданні Верховної Ради під головуванням спікера Володимира Рибака на вулиці Банковій.

Опозиція також проводить своє засідання в сесійній залі парламенту. Головує віце спікер Руслан Кошулинський. !zn

Читайте також:

Парламентська більшість вирішила приймати закони за межами Ради

Партія регіонів хоче засідати поза парламентом. В опозиції попередили - це в'язниця

ПР і КПУ вирішили провести засідання на Банковій, опозиція запропонувала їм збиратися у Межигір'ї