У ПР упевнені, що опозиція сенсорною кнопкою прикриває розтрату держкоштів

04 лютого 13:33

У Партії регіонів впевнені, що ультиматуми опозиції блокувати трибуну, поки не буде введена система "Рада-3", пов'язаний з тим, що попереднє керівництво ВР приймало неправомірні рішення і витратило дарма державні кошти.

 

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що опозиція, наполягаючи на введенні сенсорної кнопки, хоче звільнити від відповідальності декого з попереднього керівництва ВР за неправомірне рішення з цього приводу.

"Відстоюючи так сильно один варіант роботи сенсорної кнопки, у мене виникає підозра, що дехто хоче уникнути відповідальності за неправомірно прийняте рішення з даного питання і витрачені не за законом державні кошти", - сказав лідер фракції Партії регіонів, додавши, що гроші паралельно з розробкою сенсорної кнопки направляли на ремонт особистого кабінету.

"Ми можемо щодо цього питання поговорити окремо, якщо в когось буде бажання", - сказав він. Єфремов закликав депутатів не ставити свої ультиматуми і не погрожувати блокуванням роботи ВР, якщо не буде введена сенсорна кнопка. Він нагадав, що один день забезпечення роботи парламенту коштує 2,3 мільйона гривень. "Тому ми, звичайно, можемо блокувати, можемо ставити ультиматуми, можемо розповідати, що ми не дамо працювати, але при цьому ми повинні розуміти, що кожен день, який ми будемо блокувати, це викинуті гроші", - сказав він.

Нагадаємо, ініціатором введення сенсорної кнопки є Арсеній Яценюк. 25 вересня 2009 року екс-голова Верховної Ради Яценюк звернувся до спікера парламенту Володимира Литвина з проханням підписати розпорядження про введення в експлуатацію програмно-технічного комплексу-системи "Рада-3". Яценюк тоді відзначав, що Апарат Верховної Ради ще наприкінці 2008 року модернізував і провів сертифікацію програмно-технічного комплексу-системи "Рада-3", яка передбачає голосування за допомогою сенсорної кнопки. "Між тим, ця система і понині не введена в експлуатацію. Згідно з Регламентом Верховної Ради України, для забезпечення функціонування оновленої системи голосування необхідно лише підписати розпорядження голови Верховної Ради України", - наголошував він.

4 лютого 2013 р., парламентська опозиція закликала голову Верховної Ради України Володимира Рибака ввести в дію систему для голосування "Рада-3". "Ми повинні поставити крапку в питанні персонального голосування. Є кілька шляхів вирішення цього питання. Перший - це введення системи Рада-3 з сенсорною кнопкою. В іншому випадку в українському парламенті повториться історія, коли не депутати, а картки голосували за Харківські угоди, зміни у Конституцію, Пенсійну реформу. Це потрібно зупинити. Ми зобов'язані виконати норму Конституції, тоді не буде блокувань", - заявив Яценюк.

У свою чергу голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що не може ввести в дію модернізовану систему голосування "Рада-3" через наявність зареєстрованих депутатами законопроектів і проектів постанов з цього питання. "Підписати розпорядження я не можу, тому що ви, нові депутати, подали шість законодавчих актів", - сказав він. !zn

Читайте також:

Опозиція пообіцяла не блокувати трибуну, якщо Рибак введе персональне голосування

Яценюк закликав блокувати Раду до повної перемоги над "кнопкодавами"

Кличко поскаржився, що як риба псується з голови, так і нова Рада почала псуватися з Рибака

ПР і КПУ вважають кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" піаром і маразмом

Кличко буде боротися з "кнопкодавами" в судах