У ПР розповіли, яку важливу норму не врахував Власенко

05 березня 17:11

Щоб уникнути поєднання, депутат Сергій Власенко повинен був відмовитися від адвокатського посвідчення ще до 15 листопада 2012 року.

 

Заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник заявив, що захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко не врахував важливу норму, прийняту в 2012 році.

"Власенко, тут прогавив, чесно кажучи, важливу норму. У минулому році ми прийняли закон про адвокатуру та адвокатську діяльність, де в перехідних положеннях записано: хто є народними депутатами і адвокатами, повинні протягом 90 днів подати заяву про припинення адвокатської діяльності. Ці терміни закінчилися 15 листопада 2012 року - далі пішло порушення", - сказав Олійник.

При цьому, регіонал підкреслив, що навіть якщо порушення після 15 листопада було виправлено - все одно воно тягне за собою правові наслідки.

У свою чергу депутат від Партії регіонів, член комітету з питань верховенства права та правосуддя Вадим Колесніченко заявив, що Власенко "регулярно підкреслював, що є адвокатом". "Хотілося приберегти свиню під завісу, але взагалі між захисником і адвокатом є серйозна різниця. І ось у чому вона полягає: ніколи жоден захисник у кримінальному процесі не зможе потрапити в камеру, не зможе потрапити в місця позбавлення волі до клієнта. Для цього потрібно бути тільки адвокатом, мати посвідчення", - сказав Колесніченко.

Він зазначив, що Власенко підкреслював, що має право в "будь-який час дня і ночі" на необмежені побачення зі своєю клієнткою. "Громадський захисник на це права не має", - підкреслив регіонал.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позовом голови Верховної Ради Володимира Рибака, який вимагає позбавити мандата народного депутата Власенка через те, що той нібито поєднує свою діяльність з адвокатською.

4 березня, МЗС Німеччини викликав на бесіду посла України Павла Клімкіна через ситуацію навколо захисника Тимошенко Власенка. !zn

Читайте також:

Яценюк: На Власенку тестують схему для повної ліквідації опозиції

Рибак запропонував повторно розглянути питання про позбавлення Власенка мандата

Опозиція може заблокувати Раду через Власенка

"Батьківщина" вимагає посадити регіонала, який ініціював позбавлення Власенка мандата