У ПР хочуть відкрити сесію, а потім змінювати регламент

20 лютого 11:41

Представники опозиції наполягають на тому, що спочатку потрібно внести зміни до регламенту, а тільки після цього відкривати сесію.

 

У Партії регіонів наполягають на тому, що спочатку потрібно відкрити сесію ВР, а потім внести зміни до регламенту, які пропонує опозиція, повідомив народний депутат від Партії регіонів, голова регламентного комітету Володимир Макеєнко.

За словами Макеєнка, опозиція наполягає на тому, що спочатку потрібно внести зміни до регламенту, а потім відкрити сесію. Він підкреслив, що регіонали не відмовляються голосувати за зміни до регламенту руками. "Ви зрозумійте логіку - для того, щоб внести зміни до регламенту...ми повинні відкрити сесію, для того, щоб зібрати комітет і розглянути ці зміни. Для того, щоб внести зміни до регламенту, потрібно відкрити сесію, потрібно, щоб зіграв гімн і голова Верховної Ради сказав: "Сесія відкрита", - сказав він.

Він зазначив, що регламентний комітет повинен розглянути запропоновані зміни до регламенту і внести їх у залу. За його словами опозиція наполягає на тому, що спочатку внести зміни до регламенту, а потім відкривати сесію. "Це - нонсенс. Кінь має бути попереду воза", - додав він.

- Опозиція продовжує блокувати Раду

Макеєнко також повідомив, що ще не бачив проекту змін до регламенту, запропонованого опозицією.

Раніше повідомлялося про те, що три опозиційні фракції передали спікеру Володимиру Рибаку погоджений ними текст змін до регламенту Верховної Ради, який виключить неперсональне голосування.

Нагадаємо, 19 лютого під час брифінгу у Верховній Раді голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що засідання Верховної Ради почнеться тільки з особистого голосування підняттям рук за зміни до регламенту Верховної Ради, які зроблять неможливим неперсональне голосування.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування.

Депутати з фракції "УДАР" цілодобово чергують у залі пленарних засідань Верховної Ради з 5 лютого. У ніч на 19 лютого до них приєдналися і депутати двох інших опозиційних фракцій - "Батьківщини" і "Свободи". !zn

Читайте також:

Азаров звинуватив опозицію у перешкоджанні євроінтеграції України

Опозиція передала спікеру парламенту ультиматум про заборону кнопкодавства

Робота Верховної Ради розпочнеться з голосування підняттям рук