У понеділок суд вирішить, чи звільняти Луценка за станом здоров'я

18 лютого 07:17

Апеляційний суд в понеділок має вирішити, чи буде Луценка звільнено від подальшого відбування покарання за станом здоров'я.

 

У понеділок, 18 лютого Апеляційний суд Чернігівської області розгляне скаргу захисту на рішення судді Менського райсуду Олександра Савченка про відмову в клопотанні адвокатів екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо його звільнення від подальшого відбування покарання за станом здоров'я, повідомляє прес-служба Народної самооборони. Початок засідання призначене на 10:00.

Судова колегія ухвалила рішення про обов'язкову доставку екс-міністра для участі в судовому засіданні.

Зазначимо, що представники пенітенціарної служби раніше заявляли, що стан здоров'я Луценка задовільний, і він отримує медикаментозне лікування в повному обсязі. "Своєю постановою суд підтвердив, що підстав для звільнення Луценка в рамках ст.84 КК України і ст.537 і 539 КПК України поки немає", - заявили в ДПтС.

Раніше повідомлялося, що Луценко сподівається, що 25 лютого його перевезуть до київської клініки "Оберіг" для продовження лікування.

Нагадаємо, засудженого прооперували в київській клініці "Оберіг" і 30 січня етапували до Менської колонії. Дружина і захисник екс-міністра Ірина Луценко розцінила це як замах на його життя. Вона повідомила, що опозиціонера відвезли з декількома ранами і кровотечею. Пенітенціарна служба наполягає, що Луценка вивезли з клініки законно. !zn

Читайте також:

Дружина Луценка впевнена, що пенітенціарна служба приховує всі захворювання її чоловіка

У Луценка виявили три відкриті виразки шлунка

Луценку не дали закінчити курс реабілітації і відправили в колонію

Луценку може знадобитися друга операція