У ПАРЄ вважають, що підписання Угоди з Україною може затягнутися на роки

28 березня 14:22

Якщо в листопаді цього року підписання Угоди про асоціацію не відбудеться, то це питання може бути відкладено на кілька років.

 

Якщо Угода про асоціацію між Україною і ЄС буде підписана в листопаді, то це питання буде відкладено на кілька років, заявив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон під час зустрічі з головою "УДАРу" Віталієм Кличком.

"Це новий тип угоди, від якого виграють як Україна, так і Європейський Союз. Але ЄС чітко сформулював, що Україна повинна зробити, щоб підписання Угоди відбулося - покласти кінець вибірковому правосуддю, здійснити судову реформу, реформу правоохоронних органів, і виборчого законодавства. Також, зокрема, врегулювати справу Тимошенко", - уточнив Міньйон, повідомляє прес-служба "УДАР".

Як повідомлялося, Європейський Союз розробив 19 критеріїв, виконання яких дозволить Україні підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Даний список не має офіційної назви - представники Євросоюзу згадують про нього як про "19 індикаторів", або "списку Фюле".

Раніше повідомлялося також, що Кабінет міністрів оприлюднив свою версію списку індикаторів, відповідність яким має дозволити підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом. !zn