У ПАРЄ підняли питання про доцільність повноважень української делегації

22 квiтня 16:04

У Парламентській Асамблеї Ради Європи поставили під сумнів повноваження української делегації через позбавлення мандата Сергія Власенка.

 

Член фракції Європейської народної партії у ПАРЄ, представник Нідерландів підняв питання про доцільність повноважень української делегації в Асамблеї через позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка захисника Юлії Тимошенко.

Відповідно до статуту міжнародної організації, це подання має обговорити Комітет з питань регламенту, який збереться на засідання після обіду, передає Тиждень.

Повідомив про це у своєму Facebook і депутат Володимир Ар'єв.

"Щойно ПАРЄ поставила під питання повноваження нового члена делегації України, який зайшов у ПАРЄ замість Сергія Власенка, який був позбавлений мандата незаконним рішенням суду", - написав Ар'єв.

"Таким чином, депутати європейських країн висловили протест проти суддівського свавілля в Україні і підтримали Власенка", - додав він.

Нагадаємо, під час попередніх сесій питання про повноваження української делегації піднімалося не раз - в тому числі, через непропорційне представництво влади та опозиції в делегації, через перехід депутатів з однієї фракції в іншу. Але до припинення повноважень жодного разу не доходило.

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив Власенка депутатських повноважень задовольнивши позов спікера парламенту Володимира Рибака. Позов мотивовано тим, що Власенко незаконно поєднував діяльність народного депутата з адвокатською практикою. Власенко подав на рішення суду скаргу в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Весняна сесія ПАРЄ почалася у Страсбурзі в понеділок, 22 квітня, і триватиме до 26 квітня. Україну цього разу європейські парламентарії обговорювати не будуть. У порядку денному, зокрема, постмоніторинговий діалог ПАРЄ з Туреччиною, боротьба з "дитячим сексуальним туризмом", питання сирійських біженців тощо. !zn

Читайте також:

У ПАРЄ закликали українських депутатів шукати компроміс з реформи Конституції

Власенко не вірить, що Тимошенко помилують

Місія Європарламенту в Україні продовжена до вересня - чекають доповіді щодо Тимошенко

Власенко має намір повернути собі депутатський мандат