У Партії регіонів сподіваються на дружбу з "не яструбом" Яценюком

26 березня 18:01

Регіонал Володимир Олійник вважає, що в багатьох принципових питаннях позиція влади і опозиції збігається.

 

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що в партії влади немає непереборних суперечностей з лідером опозиційної фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, з яким можна домовлятися".

"Мене, наприклад, радує, що лідером другої за чисельністю фракції "Батьківщина" сьогодні є Арсеній Яценюк, який ніколи не був "яструбом"... У нас немає принципових непереборних суперечностей з Яценюком. Він не руйнівник і не бажає своїй країні зла. Тому є всі шанси для пошуку компромісу в важливих для України питаннях", - заявив Олійник.

Крім того, за словами Олійника, він пам'ятає оцінку Яценюка щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яку він давав перед президентськими виборами:

"У прем'єр-міністра Юлії Тимошенко немає власної послідовної ідеології. Всі її досягнення стали можливими завдяки більш сильним політикам, якими в свій час були Павло Лазаренко, Леонід Кучма, Віктор Ющенко. Тимошенко вміло підлаштовувалася під кожного з них, але в підсумку всіх їх по черзі "кинула" у найважчу для них хвилину. Під овечою шкірою як завжди виявився вовк". Цю оцінку Арсенія Петровича я повністю поділяю. Думаю, він не змінив своєї думки. Однак не висловлює її сьогодні публічно в силу політичної доцільності", - сказав регіонал.

Він також висловив думку, що позиція ПР і опозиційних фракцій у багатьох питаннях досить близька або повністю збігається, а те, що розділяє політичні позиції різних сил, - досить умовне.

"В економічних, зовнішньополітичних, навіть внутрішньополітичних питаннях наші позиції або повністю збігаються, чи є дуже близькими", - підкреслив депутат.

На його думку, в парламенті з'являється "консолідована позиція". Як приклад Олійник навів останнє голосування за ратифікацію угоди між Україною та ЄС щодо спрощення оформлення віз.

"Разом з Партією регіонів за цю угоду проголосували в повному складі три опозиційні фракції. І таких голосувань буде все більше", - прогнозує він. !zn

Читайте також:

Гриценко вважає, що Яценюк "здав" Власенка

ПР попросила опозицію голосувати разом, поки частина регіоналів у відрядженнях

У ПР вважають акцію "Вставай, Україно!" передвиборною кампанією Яценюка

Януковича будуть знищувати "свої", а не опозиція, - Чорновіл