У Партії регіонів хотіли б бачити Новинського своїм депутатом від Севастополя

22 квiтня 22:44

Севастопольський губернатор Володимир Яцуба розхвалив мільярдера Новинського, що отримав рік тому українського громадянства: "Такий народний депутат буде знахідкою".

 

Голова Севастопольської міськадміністрації, член Партії регіонів Володимир Яцуба заявив, що мільярдер Вадим Новинський, який у минулому році змінив російське громадянство на українське, став би бажаним кандидатом на проміжних виборах у парламент по 224 округу Севастополя.

"Не знаю, піде він від Партії регіонів чи ні, але Партія регіонів підтримає цю кандидатуру. Я вважаю, це гідний керівник, дуже скромна людина, багато робить для міста, багато буде робити для Севастополя, тому такий народний депутат буде знахідкою", - сказав Яцуба на брифінгу, відповідаючи на питання про те, чи піде Новинський на вибори від Партії регіонів.

Чиновник додав, що в цьому році за підтримки Новинського в Севастополь прибуде благодатний вогонь з Єрусалиму, також бізнесмен дав згоду допомогти в фінансуванні будівництва дзвіниці для 13,5 тонного дзвону, що привезуть у Севастополь 27 квітня в Херсонес.

"Крім того, якщо б не було Вадима Новинського футбольного клубу "Севастополь" не було б у півфіналі Кубка України", - заявив Яцуба.

Зазначимо, що українське громадянство Новинський, що народився в Росії, отримав 29 травня 2012 року указом президента Віктора Януковича "за видатні заслуги перед країною".

"Смарт-холдингу" Новинського в Севастополі належить Балаклавське рудоуправління, що власник має намір закрити і побудувати на його місці курорт Balaklava Green. Також серед активів Новинського - Миколаївський суднобудівний завод, який розраховує на замовлення з ремонту кораблів Чорноморського флоту Росії.

На початку цього року "Смарт-холдинг" заявив про створення галузевих холдингів Smart Energy, Smart Maritime Group і Smart Development для диверсифікації бізнесу, зберігаючи основним напрямом групи металургію. Крім того холдинг володіє активами в фінансовому секторі, контролюючи банки "Юнекс" і БМ Банк, а також активами в сільському господарстві і переробки.

Наприкінці 2010 року в ході боротьби за нафтогазову компанію Regal Petroleum на лондонській фондовій біржі офіційно повідомлялося, що партнером Новинського з "Смарт-холдингу" є російський громадянин Андрій Клямко.

Бізнес-партнером Новинського є власник групи СКМ Рінат Ахметов.

7 липня в Севастополі відбудуться проміжні вибори народного депутата в 224 одномандатному окрузі. Відповідне рішення ЦВК ухвалила після того, як Верховна Рада позбавила мандата обраного на цьому окрузі Павла Лебедєва, призначеного міністром оборони. !zn

Читайте також:

Новинський, Лагун, Янукович-молодший і росіяни розділять український банківський ринок

Статки сина Януковича за минулий рік подвоїлися

Французькі депутати вимагають заборонити Ахметову і Новинському в'їзд в Євросоюз