У палаті Тимошенко тюремники встановили вентилятор

29 квiтня 23:08

Співробітники ДПтС вирішили "поліпшити умови перебування" Тимошенко в палаті: там вже встановлено кондиціонер, він може негативно впливати на екс-прем'єра.

 

У палаті лікарні "Укрзалізниці" №5 в Харкові, в якій перебуває ув'язнена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, для поліпшення умов перебування співробітники пенітенціарної служби встановили побутовий вентилятор - для використання при можливій високій температурі повітря.

Про це повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) у понеділок, 29 квітня.

"У зв'язку з наявністю кондиціонера в палаті засудженої і можливого негативного впливу від його використання, рішення про встановлення вентилятора було прийнято керівництвом Качанівської виправної колонії за погодженням з керівництвом медичного закладу", - сказано в повідомленні.

Будь-яких інших побажань з питань поліпшення побутових умов у палаті від Тимошенко на адресу керівництва лікарні або виправної колонії не надходило, зазначили в ДПтС.

- Кузьмін: У Тимошенко в СІЗО умови кращі, ніж у деяких готелях

При цьому в пенітенціарній службі вирішили нагадати, що митися ув'язненій можна тільки 1 раз в 7 днів у спеціально облаштованому приміщенні.

Ще ув'язненим в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах можна користуватися 1 холодильником і 1 телевізором на 50-100 людина - це "чітко регламентується відповідною до нормативної бази".

Окремо ДПтС нагадала, що на вимогу Тимошенко керівництво пенітенціарного відомства неодноразово приймало рішення про зміну законодавчо визначеного порядку охорони і забезпечення заходів безпеки щодо самої Тимошенко (телефонні розмови, відеонагляд, присутність наглядача тощо). !zn

Читайте також:

Більшість українців вважають Тимошенко лідером опозиції

Глава МЗС Кожара спробував переконати європейців, що Тимошенко сидить "за справу"

За тиждень Януковичу направили 18 звернень з проханням помилувати Тимошенко

Міністр юстиції визнав, що для помилування Тимошенко не потрібна ніяка комісія