У МЗС вважають, що "Плану Б" щодо Євросоюзу в України немає

26 лютого 08:44

В України немає іншого шляху, якщо їй не вдасться досягти відповідності критеріям, які надав їй Євросоюз для підписання угоди про асоціацію.

 

Україна не має "плану Б" на випадок, якщо їй не вдасться досягти відповідності критеріям, які надав їй Євросоюз для підписання угоди про асоціацію, про це заявив посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв. "Плану Б" не існує. Ми налаштовані укласти угоду на саміті, який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі", - сказав він.

У той же час, дипломат зазначив, що на саміті у Брюсселі Україні не виставляли "умови або якісь ультиматуми".

Посол відзначив, що мова йде про критерії, щодо яких потрібно досягти прогресу. "Це (критерії, виконання яких наблизить Україну до підписання угоди про асоціацію - ред.) стосується і реформи правосуддя, і економічних реформ, і питань, пов'язаних із реформою юстиції внутрішніх справ. Це завдання не тільки уряду і президента. Це завдання для всієї країни. І тут є вагома частка ролі і нашої Верховної Ради", - сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, у Брюсселі за участю президента України Віктора Януковича, голови Європейської ради Германа Ван Ромпея і голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу відбувся саміт Україна-ЄС. За підсумками переговорів сторони прийняли спільну заяву, що складається з 16 актуальних питань українсько-російських європейських відносин.

У підсумковій заяві зазначається, що лідери підтверджують свою відданість підписанню вже парафованої Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, як тільки будуть продемонстровані рішучі дії і відчутний прогрес у трьох сферах, позначених під час саміту Україна-ЄС у 2011 році, якщо можливо, до саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року.

Європейські лідери висловили повну підтримку наглядової місії Європарламенту, яка працює в Україні на чолі з колишнім президентом Європейського парламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Олександром Квасьнєвським, включаючи необхідність розгляду судових справ, що представляють особливий інтерес. !zn

Читайте також:

Тимошенко можуть звільнити після підписання Угоди про асоціацію, - євродепутат

Євросоюз вимагає від України офіційно обговорити створення тристороннього консорціуму щодо ГТС

ЄС сподівається підписати і ратифікувати угоду про асоціацію з Україною до листопада

Янукович проговорив з Ромпеєм і Баррозу більше 2-х годин замість 20 хвилин