У МЗС пояснили перехід у режим жорсткої економії світовою кризою

03 квiтня 13:03

У міністерстві сподіваються, що всі завдання, поставлені перед МЗС керівництвом держави, будуть виконані на найвищому рівні, незважаючи на зменшення фінансування.

 

Міністерство закордонних справ України змушене оптимізувати свої витрати, зосередивши фінансування на пріоритетних напрямках.

Про це у коментарі DT.UA повідомив заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Андрій Олефіров, коментуючи зменшення фінансування МЗС.

"У 2013 році дійсно відбулося зменшення фінансування Міністерства закордонних справ України, порівняно з попереднім роком. При цьому, варто відзначити, що в умовах світової фінансово-економічної кризи, заходів жорсткої економії на сьогодні змушені вживати практично всі держави світу, у т.ч. країни ЄС", - відзначив керівник апарату МЗС.

Він зазначив, що у такій ситуації першочерговим завданням МЗС є оптимізація витрат зовнішньополітичного відомства з одночасним устремлінням фінансування на найбільш пріоритетні напрямки зовнішньої політики, визначені керівництвом держави.

Алефіров повідомив, що протягом першого кварталу 2013 року МЗС України було повністю забезпечено оплату праці як у центральному апараті міністерства, так і в закордонних дипломатичних установах, а також фінансування оренди службових і житлових приміщень, комунальних витрат.

При цьому заступник міністра запевнив, що на сьогодні не йде мова про кадрові скорочення у закордонних дипломатичних установах.

"Переконаний, що всі завдання, поставлені перед МЗС України керівництвом держави, будуть виконані на найвищому рівні. В той же час, усвідомлюючи необхідність поліпшення фінансової ситуації, міністерством були визначені чіткі потреби щодо посилення фінансування окремих напрямків нашої роботи, про що міністри доповідали голові уряду України", - повідомив він.

За словами Алефірова, прем'єр-міністром дано відповідні доручення щодо врахування цих потреб під час внесення змін до держбюджету на 2013 рік. !zn

Читайте також:

МЗС переходить у режим жорсткої економії

Кожара повідомив росіянам про відсутність в Україні вибіркового правосуддя

Український МЗС не вірить у нову "газову війну" з Росією

МЗС наполягає, що повного членства України в Митному союзі не буде