У МЗС переконані, що саміт Україна-ЄС не зірветься через Тимошенко

22 сiчня 15:24

Незважаючи на пред'явлення нових звинувачень екс-прем'єру, підготовка до саміту Україна-ЄС проходить у звичайному режимі, запевнили у МЗС.

 

У Міністерстві закордонних справ України не бачать загрози скасування саміту Україна - ЄС наприкінці лютого через ситуацію навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Ми не бачимо таких загроз, йде планова підготовка до саміту як з нашого боку, так і з боку ЄС", - повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок у Києві, відповідаючи на питання журналістів, наскільки пред'явлення нових звинувачень Тимошенко може вплинути на проведення саміту Україна-ЄС.

Він нагадав, що раніше сторони визначили датою проведення саміту 25 лютого поточного року. "Ми розглядаємо саміт, як найбільш дієву платформу для обміну думками на найвищому політичному рівні з проблематики, яка представляє взаємний інтерес, у тому числі, і в спільному пошуку компромісних рішень", - сказав Перебийніс.

Він додав, що МЗС сподівається на досягнення домовленостей, які дозволять за результатами саміту максимально наблизитися до підписання Угоди про асоціацію між Україною-ЄС і переходу до другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму. "Хочу вас запевнити, що на сьогоднішній день МЗС та інші відомства старанно працюють над підготовкою цього саміту", - підкреслив Перебийніс. !zn

Читайте також:

Оприлюднені подробиці звинувачення Тимошенко у вбивстві Щербаня

Кузьмін не бачить політичних репресій у кримінальних справах Тимошенко

Опозиція вимагатиме створення слідчої комісії Ради з розслідування вбивства Щербаня

Власенко розповів, кому було вигідно вбивство Щербаня