У МВС запевнили, що не перешкоджають маршу опозиції, а ловлять порушників

14 березня 12:09

Представники Державтоінспекції заявили, що не перешкоджають проведенню акції опозиції, а зупиняють лише ті транспортні засоби, що не відповідають вимогам безпеки дорожнього руху.

 

Державтоінспекція не створює жодних перешкод для пересування делегацій районів на акцію опозиції у Вінниці, однак посилено зайнята профілактикою аварійності на дорогах. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Зокрема, у ГУ МВС України у Вінницькій області назвали інформацію опозиції про блокування виїздів делегацій на акцію "Вставай, Україно!" недостовірною.

- Опозиція почала всеукраїнську акцію проти Януковича "Вставай, Україно!"

"Протягом березня у Вінницькій області працівники Державтоінспекції спільно з представниками Укртрансинспекции проводять комплекс заходів щодо профілактики аварійності на пасажирському автомобільному транспорті", - зазначили у міліції.

За інформацією МВС, ДАІ здійснює посилений контроль за дотриманням правил дорожнього руху водіями автобусів, у першу чергу, за дотриманням швидкісного режиму, перевезенням пасажирів понад встановленої кількості, порушеннями вимог дорожніх знаків і розмітки, правил зупинки і стоянки тощо. Ніяких перешкод перевізникам з боку працівників міліції не чиниться.

Крім того, керівник прес-служби МВС Володимир Поліщук пояснив, що якщо транспорт підготовлений до перевезення пасажирів належним чином і справний, то він спокійно перевозить людей. "Опозиція має повне право проводити свої акції і люди мають повне право на них приїжджати. Але, якщо транспорт, яким перевозяться групи людей, що не відповідає вимогам безпеки дорожнього руху або водії порушують правила, то ДАІ повинна реагувати відповідним чином", - заявив Поліщук.

Раніше у ВО "Свобода" заявили, що міліція і ДАІ блокують виїзд делегацій районів Вінницької області на акцію протесту, яка сьогодні відбудеться у Вінниці. !zn

Читайте також:

Даішники не пускають у Вінницю опозицію на протестний марш "Вставай, Україно!"

У Партії регіонів не бояться оголошеної опозицією акції протесту

Опозиція вже підготувала закон про імпічмент Януковича

Опозиція збирає народ на двомісячну акцію боротьби з Януковичем