У КПУ пропонують за "кнопкодавство" позбавляти мандата

06 лютого 08:42

Комуністи вважають, що через десять депутатів, які не голосують персонально, не варто блокувати роботу парламенту, а також, що це питання можна вирішити позбавленням мандата.

 

Комуністи не поділяють позицію опозиції блокування роботи парламенту поки не буде забезпечено індивідуальне голосування та пропонують карати депутатів, які не голосують особисто, позбавленням депутатського мандата, про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

"Наш рецепт дуже простий, він полягає в тому, що десяток депутатів в парламенті не голосують персонально. Я думаю, у цих людей просто немає совісті. Але чому проблему десяти депутатів потрібно перекладати на вищий законодавчий орган... У цих людей має бути політична відповідальність - якщо вони не голосують персонально, вони вважають себе демократами, опозиція може звернутися у регламентний комітет, врешті-решт, оскаржити рішення парламенту. Замість цього, вони вдаються до незаконного способу, мотивуючи тим, що хочуть відновити законність", - заявив комуніст.

"Ми пропонуємо, що якщо депутат не голосує персонально протягом двох тижнів пленарних засідань і не відвідує пленарні засідання - давайте пропрацюємо механізм позбавлення їх депутатських мандатів", - заявив він.

Як повідомлялося, представники опозиції у вівторок вранці заблокували президію і трибуну у залі засідань парламенту. Вони вимагають ввести персональне голосування.

Провладні депутати вже покинули залу, повідомивши, що готові повернутися, як тільки опозиція досягне якогось консенсусу зі спікером Ради щодо персонального голосування.

Друга сесія сьомого скликання Верховної Ради повинна була початися у вівторок о 10 ранку. !zn

Читайте також:

Рибак пообіцяв не розблоковувати Раду силоміць

Регіонали залишили опозиції залу засідань і пішли працювати в кабінети

Опозиція заблокувала Раду

Спікер парламенту знайшов вчених, які введуть сенсорну кнопку через півроку

У ПР упевнені, що опозиція сенсорною кнопкою прикриває розтрату держкоштів