У Конституційній асамблеї впевнені, що Янукович не погодиться на обрання президента в парламенті

03 квiтня 17:19

На думку Кравчука, Янукович не погодиться на те, щоб главу держави обирали в парламенті: Він ніколи цього не говорив.

 

Перший президент України, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук вважає, що чинний глава держави Віктор Янукович не погодиться на те, щоб президент обирався в парламенті.

"Я не чув від президента ніколи навіть у бесіді з ним один на один, що він прихильник обрання президента в парламенті. Він ніколи цього не говорив, і я думаю, він ніколи на це не погодиться, тому що це не так просто - обрати президента в парламенті", - підкреслив глава Конституційної асамблеї.

Кравчук повідомив також, що Конституційна асамблея не розглядає питання двопалатного парламенту в новій редакції Основного закону, над якою цей орган працює.

"Ми зараз Конституційною асамблеєю питання двопалатного парламенту і змін ладу не розглядаємо, розглядати не будемо. У нас немає такого завдання", - сказав він.

У той же час він пояснив, що такі зміни можуть бути внесені у документ, розроблений Конституційною асамблеєю (після прийняття його членами цього органу) на рівні президента або парламенту перед голосуванням.

Він також підкреслив, що в даному питанні "прикритися" Конституційною асамблеєю не вийде.

За словами голови асамблеї, ті зміни, які будуть внесені у нову редакцію Конституції вже у парламенті, - це відповідальність Верховної Ради, а не асамблеї.

Нагадаємо, що Янукович підписав указ "Про Конституційну асамблею" 17 травня 2012 року. Згідно з документом, Конституційна асамблея - спеціальний допоміжний орган при президентові України. Опозиція відмовилися брати участь у роботі цього органу.

Зазначимо, що лише 4,1% українців головною причиною складної соціально–економічної ситуації в Україні вважають недосконалість чинної Конституції. За даними соцопитування Центру Разумкова, 31,3% опитаних найголовнішою причиною складної соціально-економічної і політичної ситуації в Україні назвали високий рівень корупції. !zn

Читайте також:

Конституційна асамблея запропонувала збільшити граничний вік суддів до 70 років

Конституційна асамблея забула включити положення про право обвинуваченого на суд присяжних

Янукович упевнений, що українці підтримують його бажання змінити Конституцію

Українські суди за 2012 рік винесли 0,17% виправдувальних вироків