У конгресі США все частіше звучать вимоги про введення санкцій проти українських чиновників

13 лютого 22:04

Конгрес США і американський уряд дуже стурбовані не тільки поводженням з Тимошенко і Луценко, але і повільною ерозією прав людини і збільшенням втручання Росії в справи України.

 

В конгресі США все частіше звучать розмови про можливі санкції проти українських посадових осіб у зв'язку з політичними переслідуваннями в Україні. Про це заявив сенатор Джон Маккейн, який перебуває в дружніх взаєминах зі своїм колегою по Комітету з міжнародних відносин, а тепер державним секретарем США Джоном Керрі, передає "Голос Америки".

"Комітет з міжнародних відносин буде розглядати це питання. Важко передбачити, яким буде результат, але ми дійсно дуже стурбовані ситуацією з порушенням базових прав людини і станом демократії в Україні. Ув'язнення політичних лідерів мало серйозний вплив на громадську думку тут в конгресі. Ми не віримо, що Юлія Тимошенко була засуджена в результаті справедливого судового процесу. І це висновок міжнародних оглядачів не тільки тут, у Сполучених Штатах", - підкреслив він.

Також Маккейн зазначив, що конгрес США і уряд дуже стурбовані не тільки поводженням з Тимошенко, але і повільною ерозією прав людини і збільшенням втручання Росії в справи України. "Сполучені Штати розуміють важливість України. Це велика країна зі стратегічним становищем, і ми розуміємо важливість України для безпеки Сполучених Штатів. Я знаю, що новий державний секретар Джон Керрі дуже стурбований і добре знає і розуміє Україну. Що хотіли би бачити це - демократизацію, свободу. Ми хочемо мати хороші відносини з Україною. Ми би хотіли, аби Президент України відвідав Вашингтон, але дуже складно вітати його тут так довго, як в Україні відбуваються порушення прав людини", - підкреслив Маккейн.

Нагадаємо, конгресмен США Марсі Каптур підготувала проект резолюції для прийняття Палатою представників Конгресу Сполучених Штатів по Україні та про звільнення незаконно засуджених екс-прем'єр-міністра Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. !zn

Читайте також:

У Конгресі США підготували нову резолюцію по Україні

Американський сенатор розраховує, що "українські демократи знову знайдуть точку опори" (відео)

Загроза "проросійського розвороту" України не лякає Захід, - екс-посол США

У США більше не вважають Україну демократичною державою