У Гайдука немає доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

16 квiтня 11:41

Свідок Віталій Гайдук не має прямих доказів причетності Юлії Тимошенко до смерті Євгена Щербаня, так само як і непричетності.

 

Свідок у справі про вбивство Євгена Щербаня Віталій Гайдук не має відомостей про причетність до цього злочину екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це він заявив під час засідання суду 16 квітня.

"Прямих доказів, чи є Юлія Тимошенко там замовником і так далі, у мене немає. Але у мене немає й інших доказів, що вона не є замовником. Я просто не знаю", - заявив Гайдук.

"Якщо б у мене були прямі докази, то я дав би присягу і про них повідомив би. А так як Ви ставите питання, я повинен або звинуватити безпідставно, або безпідставно виправдати", - відповів він на питання захисника Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка.

При цьому він назвав некоректним питання Андрія Кожем'якіна, вказавши, що захисник вимагає від нього підмінити слідство.

Разом з тим Гайдук не погодився зі свідченнями Сергія Тарути. "Не на рівні Тарути був конфлікт, а конфлікт був на рівні губернатора Щербаня і Лазаренка", - заявив він.

"Будь-який дзвінок Павла Лазаренка, навіть коли він запитував про здоров'я, сприймався керівниками заводів однозначно", - сказав Гайдук на питання про тиск Лазаренка.

"Я не був учасником зустрічей Тимошенко і Євгена Щербаня", - сказав Гайдук на запитання про стосунки Щербаня і Тимошенко.

Він також заявив, що Щербань ніколи йому не говорив про погрози від Лазаренка і Тимошенко, тому що у нього з ним був інший рівень відносин.

"Він більше говорив про це з Володимиром Щербанем", - заявив Гайдук.

Раніше повідомлялося про те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася від етапування на судове засідання у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня. !zn

Читайте також:

Тимошенко продовжує грати у гру "хочу їхати на суд, але не можу", - пенітенціарна служба

Кучма дав свідчення у справі проти Тимошенко

Тарута змінив свідчення щодо ролі Тимошенко у справі Щербаня, - прокурор