У фракції Кличка очікують, що Янукович у 30-денний термін розпустить парламент

12 лютого 13:55

Парламентська криза переросте у політичну і Янукович буде змушений розпустити парламент. В опозиції впевнені у своїй перемозі на дострокових виборах.

 

У фракції "УДАР" впевнені, що президент Віктор Янукович підпише указ про дострокове припинення повноважень парламенту у разі закінчення конституційного терміну, передбаченого для цього.

"На сьогодні ми розуміємо, що у президента, безумовно, є право, якщо протягом 30 днів не буде розблокована діяльність парламенту, оголосити дострокові парламентські вибори. Я думаю, що у президента не буде вже на той момент іншого виходу, аніж скористатися цим правом, тому що відсутність у країні належної діяльності парламенту - це вже не лише наявність парламентської, але і політичної кризи у країні... І її потрібно буде вирішувати, і вирішувати тільки у конституційний спосіб - шляхом оголошення дострокових парламентських виборів", - сказав заступник лідера фракції "УДАР" Віталій Ковальчук.

У свою чергу, заступник лідера фракції ВО "Свобода" Олексій Кайда підкреслив, що три політичні сили - "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" - готові до дострокових парламентських виборів.

"Я скажу так: якщо таке трапиться, однозначно, ми сядемо за стіл переговорів і на всіх 225 округах буде визначений тільки 1 кандидат від трьох політичних сил. Ми впевнені, що однозначно ми одержимо безумовну перемогу", - сказав Кайда.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого з того, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування. Опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" далі блокують президію і трибуну у залі засідань Верховної Ради України.

5 лютого почався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після закінчення якого президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього складу парламенту. !zn

Читайте також:

Азаров упевнений, що боротьба з "кнопкодавами" у кризу недоречна

Яценюк оголосив про готовність до парламентської бійки з регіоналами

Регіонали впевнені, що 19 лютого у них з'явиться моральне право розблокувати Раду силою

У Партії регіонів вирішили "задавити" опозицію числом