У Держдепі США не знають про новий лист Клінтон до Тимошенко

24 сiчня 17:09

Адміністрація США знову висловила свою стурбованість у зв'язку з переслідуванням Тимошенко, проте існування листа не підтвердила.

 

Офіційний представник Державного департаменту США Вікторія Нуланд не знає, який лист Державного секретаря США Гілларі Клінтон передали екс-прем'єр-міністрові України Юлії Тимошенко 22 січня.

Як повідомляється на офіційному сайті Державного департаменту США, про це Нуланд заявила на брифінгу у Вашингтоні (США).

"У мене немає ніякої інформації про новий лист. Може, це той, що вона надсилала якийсь час назад", - сказала Нуланд.

У той же час, представник Держдепартаменту нагадала, що раніше Клінтон дійсно надсилала Тимошенко лист зі словами підтримки. "Адміністрація США тривалий час висловлює свою стурбованість у зв'язку з її переслідуванням. Про це Державний секретар публічно заявляла ще рік тому на Мюнхенській конференції з безпеки, і весь час відтоді", - додала вона.

"Ми продовжуємо закликати уряд України дотримуватися верховенства закону для всіх своїх громадян, щоб звільнити Тимошенко, і припинити вибіркове правосуддя", - заявила Нуланд.

Нагадаємо, 22 січня офіційний сайт Юлії Тимошенко повідомив, що посол США в Україні Джон Теффт передав для екс-прем'єра лист від Гілларі Клінтон. "Я з великим занепокоєнням стежу за Вашою ситуацією, і хочу ще раз запевнити, що Сполучені Штати виступають за Ваше негайне звільнення. Я сподіваюся, що новий рік принесе нові перспективи Вашого звільнення, і бажаю Вам одужання", - наголошувалося в листі Клінтон. !zn

Читайте також:

Клінтон продовжує сподіватися на звільнення Тимошенко

Справу Тимошенко обговорять на саміті Україна-ЄС

США пообіцяли незмінність політики щодо України під час другого терміну Обами

Клінтон поставила Україну в один ряд з Білоруссю