У БПП є дві кандидатури на посаду першого віце-прем'єра – ЗМІ

27 сiчня 21:08

Одна з кандидатур - перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко.

 

Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенко" розглядає дві кандидатури на посаду першого віце-прем'єр-міністра України.

"У "Блоку Порошенко" є дві кандидатури на посаду першого віце-прем'єр-міністра - або Кононенко (Ігор Кононенко – перший заступник голови однойменної парламентської фракції, або Рябікін (Павло Рябікін - колишній заступник голови Київської міськдержадміністрації - ред.)", - повідомило джерело у фракції ввечері 27 січня.

Напередодні на раді парламентської коаліції була досягнута домовленість про те, що до кінця поточного тижня всі фракції визначаться зі своїми кандидатурами на посади в уряді.

26 січня лідери фракцій коаліції домовилися про звіт уряду у Верховній Раді.

Раніше заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко повідомив, що у фракції обговорюють кандидатів на посади в Кабінеті міністрів. За його словами, на вакантну посаду першого віце-прем'єра обговорюється кандидатура першого заступника глави адміністрації президента Віталія Ковальчука.

У листопаді 2015 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до парламентської коаліції з проханням визначитися з кандидатурами трьох віце-прем'єрів і двох міністрів: першого віце-прем'єр-міністра, віце-прем'єр-міністра України з питань енергетики і промисловості, віце-прем'єр-міністра України з питань європейської інтеграції, міністра екології та природних ресурсів України, міністра охорони здоров'я.