У "Батьківщині" заявили про спробу позбавити їх однопартійця Юрія Одарченка депутатського мандата

12 квiтня 19:18

Громадянин з Донецька звернувся в суд з вимогою зобов'язати Центрвиборчком позбавити мандата Одарченка, оскільки він має документи, з яких випливає, що Одарченко поєднує свій мандат з роботою в одній з підприємницьких структур Донецька.

 

У партії "Батьківщина" заявляють, що народного депутата Юрія Одарченка незаконно намагаються позбавити мандата.

"Громадянин з Донецька звернувся в суд з вимогою зобов'язати Центрвиборчком позбавити мандата Юрія Одарченка, оскільки він має документи, з яких випливає, що Одарченко поєднує свій мандат з роботою в одній з підприємницьких структур Донецька", - повідомив в п'ятницю, 12 квітня один з лідерів партії Микола Томенко.

За словами політика, "це виглядає не тільки як антиопозиційна акція, оскільки йдеться про керівника київської міської парторганізації "Батьківщина", але і як антидонецька акція - її організатори не знайшли нічого кращого ніж записати Одарченка в протокол про членів правління донецької фірми".

Народний депутат переконаний, що ця операція зазнає фіаско, оскільки її замовники діяли дуже примітивно.

Томенко наголосив, що партія "буде готувати інформаційну, політичну і правову підтримку, щоб не допустити того, що будь-якого опозиціонера, записавши в правління якоїсь комерційної фірми, можна позбавити мандата".

Політик підкреслив, що Одарченко не входить до правління цієї комерційної структури.

Нагадаємо, нещодавно за суміщення адвокатської і депутатської діяльності Вищий адмінсуд України позбавив мандата нардепа Сергія Власенка ("Батьківщина"), і за суміщення з підприємницькою діяльністю - Андрія Веревського (Партія регіонів). !zn

Читайте також:

Власенко має намір повернути собі депутатський мандат

Брат Балоги написав повторну заяву про вихід із ПР

"Тушка" Немилостивий передав у Раду заяву про відмову від депутатства

Гриценко заявив про можливість свого виходу з фракції "Батьківщина"