У "Батьківщині" впевнені, що влада по суті скасовує результати парламентських виборів

07 березня 10:53

Головним завданням цього "злочинного режиму" є повне знищення опозиції і парламентаризму, а також ліквідація демократії і народовладдя, впевнені опозиціонери.

 

Останні дії влади щодо позбавлення опозиційних депутатів повноважень по суті скасовують результати парламентських виборів в Україні. Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина".

У партії нагадали, що 6 березня Вищий адміністративний суд України ухвалив антиконституційне і незаконне рішення про позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка.

"Цей судовий вердикт вкотре продемонстрував, що в Україні встановлено кримінально-олігархічну диктатуру на чолі з Віктором Януковичем. Весь демократичний світ побачив, що в цієї злочинної влади немає ніяких правових і моральних обмежень, і вона готова розтоптати Конституцію і закони України, щоб за будь-яку ціну знищити своїх політичних опонентів", - говориться в заяві.

"Ми переконані, що сьогодні головним завданням цього злочинного режиму є повне знищення не тільки опозиції і парламентаризму і остаточне перетворення Верховної Ради на кишеньковий орган адміністрації президента, але і ліквідація демократії і народовладдя як такого. Влада прагне позбавити громадян права на політичний вибір, на делегування своїх представників у парламент. А значить, подібними судовими рішеннями цей антинародний режим, по суті, скасовує результати парламентських виборів в Україні", - впевнені в опозиції.

Крім того, у партії вважають, що ще однією причиною позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка є особисте бажання Віктора Януковича ускладнити комунікацію опозиції з її лідером Юлією Тимошенко, послабити всю систему її правового захисту, в якій професійний юрист Сергій Власенко, як захисник, грає стратегічну роль.

"Повну відповідальність за ганебне антиправове рішення Вищого адміністративного суду несуть не тільки судді, які його прийняли, але і президент Віктор Янукович, як організатор і замовник політичних репресій в Україні", - йдеться в заяві.

В "Батьківщині" впевнені, що "антиукраїнська влада свідомо торпедує підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, нахабно порушуючи зобов'язання, взяті перед Європейським співтовариством на саміті "Україна-ЄС" у лютому 2013 року". А особисту відповідальність за всі негативні міжнародно-правові наслідки таких дій влади також має нести Віктор Янукович.

"Об'єднана опозиція "Батьківщина" буде звертатися до Європейського суду з прав людини щодо скасування рішення ВАСУ, для винесення якого не було ніяких юридичних підстав. Ми переконані, що Європейський суд з прав людини винесе справедливе рішення в цій справі, спираючись на вже існуючі прецеденти", - наголошується в заяві партії. !zn

Читайте також:

Яценюк і Кличко назвали позбавлення Власенка мандата спецоперацією зі знищення опозиції

Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень

"Батьківщина" у четвер заблокує Раду через Власенка

Єврокомісар Фюле сумнівається, що позбавлення Власенко мандата - це Європейський шлях