У "Батьківщині" впевнені, що вбивцю Щербаня потрібно шукати у Донецьку

25 березня 10:24

Депутат від "Батьківщини" упевнений, що замовників вбивства Щербаня потрібно шукати серед тих, кому дісталися гроші вбитого.

 

Екс-прем'єр Павло Лазаренко не має ніякого стосунку до вбивства Євгена Щербаня. Замовників убивства депутата слід шукати серед тих, хто заволодів його майном. Таку думку висловив народний депутат ("Батьківщина") Андрій Павловський.

"Нинішня влада може "викрутити" справу щодо вбивства Щербаня як завгодно. Але я на 100% упевнений, що Лазаренко до цього ніякого стосунку не має. Вбити Щербаня було вигідно тим, хто потім забрав його майно, відібрав в його дітей акції підприємств", - заявив Павловський.

На його думку, до вбивства Євгена Щербаня, в першу чергу, має стосунок не Павло Лазаренко, а донецькі бізнесмени, які розділили між собою майно вбитого. "Якимось дивним чином майно та гроші Щербаня відійшли до найвідоміших олігархів Донецькій області, найближчого оточення і спонсорів президента Януковича - їх і треба питати, про вбивство, а не Лазаренка", - сказав він.

Він також висловив упевненість, що екс-прем'єр не планує повертатися в Україну. Хоча це можливо, якщо влада в Україні зміниться. "Якщо влада зміниться, він може приїхати в Україну. Але є інформація, що Лазаренко подав документи на отримання громадянства у Штатах, і, начебто, не планує повертатися. А поведінка американців, які не хочуть надавати інформацію про статус Лазаренка, свідчить про те, що категоричної відмови в отриманні громадянства він не отримав", - сказав він.

Лазаренко провів в ув'язненні більше 10 років і 1 листопада 2012 року вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу.

8 листопада 2012 року стало відомо, що Лазаренко подав клопотання до Імміграційного суду Сан-Франциско про надання йому тимчасового статусу на право перебування на території США. В даний час Лазаренко перебуває в імміграційному ізоляторі у каліфорнійському містечку Аделанто у зв'язку з відсутністю візи. За словами його адвоката, відповідна справа слухатиметься в суді у травні.

У Генпрокуратурі України заявляють, що варто Лазаренку повернутися в Україну, як він буде арештований. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: надання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

18 січня 2013 року генпрокурор Пшонка заявив, що Генпрокуратура України завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня, екс-прем'єру Юлії Тимошенко вручено повідомлення у підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. !zn

Читайте також:

Європейський суд відмовив Лазаренку в претензіях на державну квартиру

Лазаренко має намір повернутися в Україну

Лазаренка знову заарештують, якщо він не отримає дозвіл на проживання у США