У "Батьківщині" не виключають, що заблокують Раду через Одарченка

15 квiтня 11:12

Позбавлення депутата від "Батьківщини" Юрія Одарченка депутатських повноважень може вилитися у чергове блокування парламенту.

 

У "Батьківщині" заявляють, що спроби відібрати мандат у їхнього депутата Юрія Одарченка направлені на зрив і блокування роботи Верховної Ради. Про це йдеться в заяві "Батьківщини".

На думку соратників Одарченка, позов проти нього "як одного з досвідчених організаторів акцій протесту, не випадково з'явився напередодні запланованого на 18 травня масштабного мітингу в рамках завершення кампанії "Вставай, Україно!".

"Вже для всіх стало очевидним, що Партія регіонів не має більшості у Верховній Раді і не здатна проштовхувати потрібні їй рішення без використання підкупу і залякування депутатського корпусу для залучення додаткових голосів. Саме тому влада намагається за будь-яку ціну вибити з парламенту найбільш активних депутатів від опозиції", - йдеться в заяві.

"Судова атака на Юрія Одарченка - це чергова неприкрита спроба знищення парламентаризму в Україні і провокація влади, направлена на зрив і блокування роботи Верховної Ради", - вважають у "Батьківщині".

Партія вимагає від режиму Януковича негайно припинити тиск на Одарченка. Зі свого боку відзначаємо, що будемо захищати свого соратника всіма доступними законними методами", - йдеться в заяві.

Як відомо, Київський окружний адмінсуд у середу розгляне позов про позбавлення мандата Одарченка.

Це справа базується на позові громадянина Горбатова про те, що реєстрація Одарченка народним депутатом відбулася з порушенням закону, оскільки на момент реєстрації він був членом правління товариства з обмеженою відповідальністю.

Разом з тим пізніше з'ясувалося, що в позові про сумісництво Одарченка фігурує ТОВ "Донецьк-Аква", яке, згідно з даними державного інформаційно-ресурсного центру, було ліквідовано у 2009 році.

Раніше народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник запропонував зобов'язати народних депутатів, які беруть участь у блокуванні парламентської трибуни, в судовому порядку компенсувати державі збитки. !zn

Читайте також:

У ПР пропонують за блокування трибуни ввести матеріальну відповідальність

Опозиція пообіцяла розблокувати Раду наступного тижня

Якщо опозиція не розблокує Раду, регіонали будуть збиратися поза стінами парламенту