У "Батьківщині" назвали незаконною реєстрацію ЦВК депутата замість Власенка

19 березня 13:50

У опозиції немає надії на провладну ЦВК і українські суди. Європейський суд з прав людини поверне Власенку депутатський мандат.

 

Центральна виборча комісія (ЦВК) своїм рішенням щодо позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка підтвердила незаконність рішення, ухваленого раніше Вищим адміністративним судом України (ВАСУ), заявляють у партії "Батьківщина".

"Провладна частина Центральної виборчої комісії 18 березня визнала обраним та зареєструвала іншого народного депутата замість Сергія Власенка. Таким чином Центрвиборчком остаточно оформив і розділив відповідальність за раніше ухвалене незаконне і антиконституційне рішення Вищого адміністративного суду, яким Сергій Власенко був достроково позбавлений депутатських повноважень", - йдеться в заяві "Батьківщини".

- ЦВК зареєструвала нового депутата замість Власенка

При цьому в партії зазначають, що знайти справедливість у ЦВК у нинішньому складі і в українських судах, які "повністю підконтрольні замовникам політичної розправи над опозиційними діячами, - неможливо".

"Саме тому на рішення ВАСУ в справі Власенка була складена і подана скарга до Європейського суду з прав людини, і в "Батьківщині" очікують її оперативного та об'єктивного розгляду. Переконані, що рішення у цій справі та з інших скарг, поданих в ЄСПЛ Юлією Тимошенко і Юрієм Луценком, нарешті зупинять те правове беззаконня, яке відбувається в Україні", - підкреслюють у партії.

Як повідомлялося, ЦВК 18 березня зареєструвала народними депутатами Романа Стаднійчука за списком ВО "Батьківщина" і Олександра Козуба за списком Партії регіонів замість відповідно Сергія Власенка та Андрія Веревського.

Таке рішення було ухвалено на засіданні ЦВК ("за" проголосували 8 членів Центрвиборчкому, призначених за квотою провладної більшості, шість членів ЦВК утрималися) у зв'язку з тим, що ВАСУ достроково припинив повноваження народних депутатів Власенка і Веревського. !zn

Читайте також:

Опозиція поки не буде шукати заміну Власенку в Раді

Власенко спробує повернути мандат через Верховний суд

Центрвиборчком підтвердив, що Власенко більше не депутат: додаткових рішень Ради не потрібно