Тюремне відомство заявило, що Тимошенко погрожувала "наставити собі синці та показати їх пресі"

31 серпня 14:23

У пенітенціарній службі зазначили, що від самої Тимошенко пролунала погроза, що вона "наставить собі на руках синці і покаже їх пресі", що також стало однією з причин відеофіксації подій.

 

Державна пенітенціарна служба України спростувала звинувачення на адресу своїх співробітників з боку захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, а також повідомила, що засуджена загрожувала "наставити собі на руках синці і показати їх пресі".

Як зазначила прес-служба пенітенціарної служби, це стало однією з причин відеофіксації подій в харківській лікарні 30 серпня. У прес-службі нагадали, що захисниця засудженої, її дочка Євгенія Тимошенко 30 серпня вичерпала час побачення з матір'ю, після чого її попросили піти.

"Після чергової прохання співробітників Державної пенітенціарної служби покинути зону, що охороняється, Євгенія Тимошенко почала фактично погрожувати співробітникам пенітенціарної служби, вимагала назвати свої прізвища, нібито для публікації інформації про них у ЗМІ, поводити себе агресивно. Як наслідок, працівники служби охорони почали фіксацію цих подій на відеокамеру щоб уникнути надалі спотворення правдивої інформації", - пояснили в пенітенціарній службі.

У той же час від самої Тимошенко пролунала погроза, що вона "наставить собі на руках синці і покаже їх пресі", що також стало однією з причин відеофіксації подій, заявили в прес-службі.

- Тимошенко відмовилася від медпроцедур через різке погіршення стану здоров'я

При цьому служба залишає за собою право публікації знятого відеоматеріалу у разі, якщо захист Тимошенко буде продовжувати "відверто спотворювати інформацію з метою дискредитації співробітників Державної пенітенціарної служби України".

Окрім того, пенітенціарна служба залишає за собою право здійснювати відеозйомку і надалі в разі, якщо така поведінка засудженої та її захисників буде мати місце.

У прес-службі також додали: "Напередодні лікарі неодноразово запрошували засуджену для проведення призначених їй німецькими лікарями процедур, однак остання відмовлялася від цих процедур". У пенітенціарній службі також повідомили, що просили Тимошенко і її захисника завершити побачення, щоб уникнути порушення медичного графіка. "Останні відмовлялися, мотивуючи це тим, що нібито засуджена Тимошенко може сама собі розписувати графіки процедур замість лікарів", - зазначили у відомстві.

Як повідомлялося, раніше Власенко заявив, що через конфлікт, який виник напередодні з співробітниками пенітенціарної служби, які перешкоджали зустрічі екс-прем'єра з Євгенією Тимошенко, стан здоров'я Тимошенко різко погіршився, і вона була змушена відмовитися від проведення процедур 31 серпня. Він зазначив також, що співробітники пенітенціарної служби вели зйомку зустрічі Тимошенко з дочкою.

Нагадаємо, Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває на лікуванні у лікарні «Укрзалізниці» в Харкові. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко вважає, що всі рішення Вищого спецсуду, окрім скасування вироку, будуть незаконними

Власенко розповів, чому Тимошенко досі не перевели у в'язницю

ЄЕСУ завдала збитків державі на 30 мільйонів, - СБУ

Прокурор звинуватила Тимошенко в небажанні постати перед судом