Тимошенко обурила бездіяльність БЮТ під час прийняття мовного законопроекту

19 червня 11:17

Тимошенко поставила завдання перед однопартійцями не допустити прийняття закону про мови. Заступник голови фракції Сергій Сас повідомив, що екс-прем'єр перебуваючи у в'язниці, стежить за подіями, і вкрай незадоволена тим, що відбувається у фракції.

 

Юлія Тимошенко вимагає від своєї фракції не допустити прийняття закону про мови. Про це розповів на засіданні фракції «БЮТ-Батьківщина» заступник глави фракції Сергій Сас, який відвідав Тимошенко в лікарні.

«Тимошенко в деталях знає всі ці речі. Вона просила передати і висловила глибоке обурення тим, що відбувалося у нас у фракції в зв'язку з цими подіями минулого тижня», - сказав він, повідомляє прес-служба партії.

«Слово «обурення» - це її особисте висловлювання. Вона переконана, що така «гарячкова» ситуація вигідна тільки всім нашим ворогам, видимим і невидимим», - зазначив Сас.

Він передав слова Тимошенко про те, що вона цілковито довіряє керівникові фракції Андрію Кожем'якіну і поставила задачу перед фракцією, щоб «вона була єдиною, монолітною, як ніколи».

Він також подякував членам фракції від імені Тимошенко за їхню позицію, яка була висловлена голосуванням.

У свою чергу радник президента Ганна Герман заявила, що хотіла б послати Тимошенко футболку з написом: «А твої діти говорять українською мовою?».

Про це вона сказала, коментуючи заклик Тимошенко не допустити прийняття законопроекту про мови.

«Я послала б Юлії Володимирівні футболку. Колись в українській діаспорі були дуже популярні футболки з портретом Тараса Шевченка і написом: «А твої діти говорять українською мовою?». Отримавши таку футболку, Юлія Володимирівна зрозуміла б мене без слів», - зазначила Герман.

Як відомо, Верховна Рада 5 червня проголосувалa в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка й Сергія Ківалова.

У пояснювальній записці до документа, зокрема, зазначено, що в разі прийняття законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27-ми.

Зазначимо, лідери об'єднаної опозиції визнали, що не були готові до голосування за скандальний документ, хоча мали план протидії прийняттю закону про основи державної мовної політики.

Зокрема, депутат Тарас Стецьків (НУ-НС) запевнив, що депутати від опозиції готові були до силового розблокування трибуни, але такого наказу від керівників фракцій не надходило.

Тепер мовний законопроект готуватимуть до другого читання протягом 30 днів. ! zn

Читайте також:

Мовний закон на поточному тижні Рада розглядати не буде

Регіонали назвали дату розгляду в другому читанні закону про мови

Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

Литвин запевнив, що закон про мови не буде виконуватися

Опозиція не встигла зірвати голосування мовного законопроекту через «хитрий план» Литвина

Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць