Тягнибок вимагає від спільних кандидатів від опозиції підтримати ідеологію ВО «Свобода»

01 лютого 10:46

ВО «Свобода» вимагає від кожного спільного кандидата від опозиції на мажоритарних округах підписати зобов'язання підтримати пакет законопроектів.

 

До узгодження ідеологічних позицій безглуздо визначати спільних кандидатів від опозиції в мажоритарних округах. Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, повідомляє прес-служба партії.

Нагадаємо, що в День Соборності 22 січня основні опозиційні політичні сили України домовилися сформувати єдиний список кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах на парламентських виборах 2012 року. Угоду підписали партії-члени Комітету опору диктатурі та лідер партії «УДАР» Віталій Кличко (із зауваженнями).

Також лідер «Свободи» зазначив: «Виборча кампанія розпочнеться лише у липні. Тому до цього опозиція має зосередитись на спільній боротьбі проти політичних репресій, економічного визиску, соціального гноблення та духовного мародерства, що чинить режим Януковича. Також потрібно узгодити стратегію дій після проходження у парламент».

ВО «Свобода» пропонує партнерам по КОДу прийняти перелік першочергових законодавчих ініціатив:

1) Про імпічмент президенту. Потрібно чітко виписати процедуру імпічменту та негайно її розпочати. Автоматично першим рішенням нової Верховної Ради має бути висловлення недовіри уряду Азарова-Тігіпка і його відставка у повному складі.

2) Про заборону торгівлі землями сільськогосподарського призначення.

3) Про стратегічні підприємства, який передбачатиме заборону приватизації стратегічних підприємств та повернення у державну власність незаконно приватизованих. Потрібно негайно повернути у державну власність енергогенерувальні та енергорозподільчі компанії та гарантувати державний контроль над природними монополіями, такими як «Укрзалізниця», «Укртелеком», ГТС, підприємства водо- й енергопостачання та ін.

4) Про захист української мови – з обов'язковим іспитом з української мови для держслужбовців.

5) Новий Податковий кодекс: низькі податки – для малого бізнесу, високі – для великого, податок на розкіш, скасування податку на україномовну продукцію і так далі.

6) Про формування судової та правоохоронної систем на нових засадах, зокрема, використовуючи досвід Грузії.

7) Виборчий кодекс (заборона платної політичної реклами, пропорційна система з відкритими виборчими списками, справедливий порядок формування комісій, унеможливлення фальсифікацій,);

8) Про визнання ОУН–УПА.

9) Про денонсацію Харківських угод Мєдвєдєва–Януковича.

«Опозицію мають об'єднати спільні здобутки, якість опору антиукраїнському режимові, а не поділ виборчих округів. Ми разом маємо обрати тих кандидатів, які відповідатимуть визначеним критеріям і підтримуватимуть спільні для опозиції тактичні та стратегічні засади. У цій справі важливо не допустити потенційних зрадників, які після одержання мандату перейдуть на бік режиму Януковича. Під час узгодження спільних кандидатів кожен із них повен публічно підписати зобов'язання підтримати пакет вищевказаних законодавчих ініціатив», - додав О.Тягнибок. !zn

Читайте також

Тягнибок сумнівається в єдиному списку опозиції

«Свобода» може вийти з Комітету опору диктатурі