Тягнибок спростував антисемітизм «Свободи»

26 грудня 19:44

У «Свободі» не порушують українського законодавства, а слово «жид» вживають відповідно до норм української мови, заявив Тягнибок. Якщо комусь не подобається, нехай звертаються до суду.

 

Лідер парламентської фракції «Свобода» Олег Тягнибок заперечує наявність антисемітських настроїв у Всеукраїнському об'єднанні «Свобода».

««Свобода» не є антисемітською організацією - я про це не один раз заявляв. Якщо є якісь зауваження, що стосуються наших поглядів подібного плану, хай подають на нас у суд. Але ніхто подавати не буде, оскільки всі прекрасно розуміють, що навіть ангажовані українські суди не зможу винести відповідне рішення проти «Свободи», тому що ми не порушуємо жодного українського законодавства», - сказав Тягнибок в ефірі телеканалу ТВі.

На думку Тягнибока, слово «жидівка» означає національність і в українській мові не є образливим. «Ви хочете заборонити українцям говорити на нашій українській мові? Я цього не можу зрозуміти», - сказав Тягнибок.

- Мін'юст дозволив називати євреїв «жидами»

Як раніше повідомлялося в ЗМІ, народний депутат фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко назвав американську зірку українського походження Мілу Куніс «жидівкою», що викликало бурхливе обговорення в соціальних мережах в і пресі.

Після цього Міністерство юстиції повідомило, що не виявило в українському законодавстві норм, які б забороняли вживання слів «жид», «жиди» або «жидівка». !zn

Читайте також:

Автор закону про мови запропонував Раді заборонити висловлювання «жид», «хохол» і «москаль»


Чому в Україні «заборонили» «Білу гвардію»?

Чи настільки страшний український антисемітизм, як його малюють?