Тягнибок попросив не вимагати синхронності від опозиції: Ми різні політичні партії

16 березня 17:50

Тягнибок пояснив, що рішення про методи та учасників у рамках акції "Вставай, Україно!" кожна опозиційна сила приймає самостійно.

 

Партії "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" йдуть до своєї мети, але їхні шляхи можуть бути різними. Про це, відповідаючи на питання журналістів про те, чому відсутній на акції опозиції у Львові лідер "УДАРу" Віталій Кличко, заявив перед мітингом у рамках акції "Вставай, Україно!" в суботу, 16 березня лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Вимагати від нас синхронності в діях не можна, ми різні політичні партії, насамперед, ідеологічно, і вимагати, щоб ми виступали разом - смішно. Тому, що якщо б ми були схожі - то ми би були однією політичною партією", - підкреслив лідер ВО "Свобода".

За його словами, обов'язково будуть такі області, де візьме участь в акціях і Кличко, оскільки рішення про методи і учасників цих акцій кожна опозиційна сила приймає самостійно.

На мітинг у Львові, за оцінками опозиції, зібралося близько 10 тисяч людей. Люди пройшли маршем від пам'ятника Івану Франку до пам'ятника Тараса Шевченка. Представники львівської міліції повідомили, що в акції бере участь близько 3 тисяч осіб.

Раніше опозиція оголосила про початок загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!": протягом двох місяців марші і мітинги пройдуть у всіх облцентрах, а на завершення пройде всеукраїнський марш у Києві.

14 березня акція протесту "Вставай, Україно!" відбулася у Вінниці. Ужгород прийняв естафету проведення всенародної акції опозиції 15 березня. !zn

Читайте також:

Опозиція почала всеукраїнську акцію проти Януковича "Вставай, Україно!"

Менше третини українців готові виходити на акції протесту

У МВС запевнили, що не перешкоджають маршу опозиції, а ловлять порушників

Даішники не пускають у Вінницю опозицію на протестний марш "Вставай, Україно!"