Тягнибок готовий піти в мери Києва, якщо Кличко не захоче

09 березня 13:05

Якщо буде "політична необхідність", то "Свобода" може висунути свої кандидатури на посаду столичного голови. Це можуть бути, наприклад, Іллєнко або сам Тягнибок.

 

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок не виключає своєї участі у виборах мера Києва, якщо від цього відмовиться лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко. Про це Тягнибок розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Зокрема він зазначив, що Кличко серед лідерів трьох опозиційних фракцій має на сьогоднішній день найвищий рейтинг і всі шанси на перемогу на виборах мера Києва, а отже, опозиція готова забезпечити підтримку його кандидатури.

"У нас (серед опозиційних сил - ред.) проходять консультації, дійсно, ми звертаємося до Віталія Кличка, який має на сьогоднішній день серед нас трьох, якщо брати керівників опозиційних фракцій, найвищий рейтинг і може балотуватися і перемагати на посаді міського голови Києва.

І, зрозуміло, "Свобода" може висунути свої кандидатури, наприклад, Іллєнка (Андрій, - ред). Врешті-решт, я можу піти, якщо буде така необхідність політична.

Але, звичайно, якщо Кличко каже: я йду, то ми тоді з "Батьківщини" працюємо на його кандидатуру", - заявив він.

Мера Києва від опозиції можуть усунути за "сценарієм Черновецького"

Зараз же, зазначив Тягнибок, колеги з опозиції стимулюють Кличка "думати трохи швидше".

"Це ж нормальні логічні речі. Адже можна думати трохи довго і, відповідно, це може призвести до певних непередбачуваних наслідків", - сказав лідер "Свободи", підкресливши, що жодних проблем між опозиційними партіями немає.

"Будь ласка, давайте будемо розглядати конкретні остаточні рішення, то, як ми стимулюємо один одного - це нормальні робочі процеси, з яких не треба робити висновки ... передчасні", - додав він.

Нагадаємо, що 6 березня комітет Верховної Ради з питань державного будівництва і місцевого самоврядування ухвалив рішення, згідно з яким 2 червня 2013 року мають відбутися вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради.

Як відомо, фракція "Батьківщини" ухвалила рішення підтримати кандидатуру Кличка на виборах мера Києва. Сам Кличко заявляв, що це питання не обговорювалося.

Київські мажоритарники від "Батьківщини" і "Свободи" 21 лютого закликали Кличка піти на вибори мера столиці і визначитися щодо цього рішення до 1 березня.

У свою чергу Кличко заявив, що ніяких консультацій з цього питання з ним не проводилося, його поставили перед фактом. Кличко також заявив, що не сприймає мову ультиматумів у цьому питанні. Він пообіцяв озвучити свою позицію щодо цих виборів найближчим часом. !zn

Читайте також:

Хто володіє столицею - той володіє країною

Соцопитування показало відсутність у Кличка конкурентів на виборах мера Києва

Оптиміст Попов вірить у перемогу на виборах мера при відсутності підтримки киян

Кличко порадив Яценюку припинити висувати йому ультиматуми

Опозиція висуне іншого кандидата, якщо Кличко відмовиться йти в мери