Туреччина вирішила закрити кордон з Сирією

25 липня 06:26

Вжиті турецькою владою заходи не позначаться на біженцях із Сирії, які щодня прибувають з Сирії. У даний час на території Туреччини знаходяться близько 45 тисяч переселенців з Сирії.

 

Туреччина 25 липня закриває всі прикордонні пункти з Сирією, повідомив міністр у справах митниці Хаят Язиджи. "Від сьогодні всі КПП на кордоні з Сирією закриваються", - сказав він.

Закриття всіх 13 ККП на кордоні Туреччини з Сирією, протяжність якого становить близько 900 кілометрів, передбачено новим пакетом санкцій Анкари щодо режиму сирійського президента Башара Асада.

Згідно з ухваленим рішенням, через кордон, як з боку Туреччини, так і Сирії, з середи не буде здійснюватися транзит вантажівок. Турецька влада раніше попереджала про можливість прийняття таких заходів, називаючи в якості маршруту для транзиту територію Іраку.

Дії турецької влади пов'язані з тим, що раніше бойовики Вільної сирійської армії неодноразово нападали на КПП на кордоні з Туреччиною. Зокрема, 22 липня вони захопили контрольно-пропускний пункт Баб ель-Салям, розташований на північ від сирійського міста Алеппо. Раніше повідомлялося про захоплення пунктів Баб ель-Хава і Джараблас. Крім того, бойовикам вдалося взяти під контроль два КПП на кордоні Сирії та Іраку.

Вжиті турецькою владою заходи не позначаться на біженцях із Сирії, які щодня прибувають з Сирії.

Влада Туреччини має намір створити ще три табори для біженців у прикордонних районах. В даний час на території Туреччини знаходяться близько 45 000 переселенців з Сирії.

У Сирії вже більше року не припиняються антиурядові протести. Сирійська влада заявляє, що проти них діють добре озброєні бойовики. Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур, незважаючи на оголошене з квітня перемир'я. За даними ООН, загальне число жертв становить близько 16 000 осіб. !zn

Читайте також:

Обама попередив Асада, що застосування хімічної зброї стане трагічною помилкою

Армія Башара Асада повернула контроль над Дамаском

Сирійські повстанці захопили всі КПП на кордоні з Іраком

США і Росія домовилися не допустити загострення ситуації в Сирії