Туреччина почала перекидати військову техніку до кордону з Сирією (відео)

28 червня 11:12

Туреччина відправила на кордон із Сирією колону військової техніки. У її складі - танки, зенітна артилерія і ракетні пускові установки. Військова техніка розміщена вздовж всієї турецько-сирійського кордону.

 

Туреччина почала перекидати до кордону з охопленою громадянською війною Сирією сили протиповітряної оборони. Колона з 30 військових транспортних засобів, у тому числі вантажівок з ракетними батареями, вирушила з міста Іскендерун у провінції Хатай в напрямку до сирійського кордону, що знаходиться за 50 кілометрів.

Колона з 12 військових броньованих автомобілів з механізованого батальйону 5-ї бронетанкової бригади також направляється у прикордонну провінцію Кіліс.

Крім того, повідомляється, що в розташування 3-ї піхотної прикордонної частини в провінції Хатай надійшли артилерійські установки і ракетні системи залпового вогню.

Анкара вже офіційно підтвердила інформацію про передислокацію турецьких військ, пояснивши це рішення необхідними заходами безпеки.

Нагадаємо, що відносини між Туреччиною і Сирією різко погіршилися після того, як 22 червня турецький винищувач був збитий сирійськими ППО. Ряд експертів не виключає навіть можливості військових дій. Між тим турецьке керівництво заявило, що не хоче війни і має намір вирішувати проблему дипломатичними методами.

Проте 26 червня прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з недвозначними погрозами на адресу Сирії, пообіцявши «вжити серйозних кроків в рамках міжнародних правових норм».

Туреччина не збирається мститися Сирії за збитий винищувач

Туреччина вимагає від Дамаска офіційних вибачень і виплати компенсації за збитий літак і імовірно загиблих льотчиків. Більше того, за інформацією деяких ЗМІ, турецька влада готує жорсткі санкції. Зокрема, планується повністю припинити постачання електроенергії з Туреччини, а також створити буферну зону на кордоні між Туреччиною і Сирією. При цьому, як зазначив Ердоган, будь-який військовий об'єкт, що рухається у напрямку до турецького кордону, буде розцінений як загроза.

Таким чином, нинішня передислокація військової техніки стала доказом рішучості Анкари протистояти будь-яким можливим провокаціям з сирійської території. !zn

Читайте також:

Сирія взяла на себе відповідальність за збитий турецький винищувач


Причина аварії турецького винищувача поки не відома

Сирійські військові збили турецький винищувач


Пілот сирійського винищувача дезертирував до Йорданії, Сирія вимагає повернути літак